Ελλάδα

Folli Follie: Αρχειοθετείται η δικογραφία σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Αρχίζει νέα έρευνα για πλημμέλημα

  • Βασιλική Κόκκαλη


Σύμφωνα με την οικονομική εισαγγελία που ερεύνησε τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν κάποιο αδίκημα σε βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα εισαγγελική έρευνα για τέσσερα πρόσωπα

Στο αρχείο τίθεται με απόφαση της οικονομικής εισαγγελίας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη, πριν από περίπου ένα έτος, email υπαλλήλου της Folli Follie με τα ονόματά τους προς τους προφυλακισμένους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με την οικονομική εισαγγελία που ερεύνησε τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν κάποιο αδίκημα σε βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως θα πρέπει να ξεκινήσει νέα εισαγγελική έρευνα για τέσσερα (από τα αρχικώς επτά ελεγχόμενα πρόσωπα), αυτή τη φορά για το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες». Δηλαδή, της υπόσχεσης ωφελήματος, ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, η δικογραφία που ερεύνησε η οικονομική εισαγγελία και η οποία τώρα τίθεται στο αρχείο αφορούσε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη και Μάκη Μπαλαούρα. Επίσης αφορούσε στους πρώην επικεφαλής της Follie Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσο και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και ένα υπάλληλο της εν λόγω εταιρείας.

Η όλη υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ένα έτος και οδηγήθηκε προς έρευνα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε η εταιρεία η Price Water House Coopers, η οποία και συνέταξε έκθεση 200 σελίδων.

Στις σελίδες της έκθεσης αυτής περιλαμβάνονταν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, στα οποία υπάλληλος της Folli Follie ανέφερε τα ονόματα των παραπάνω στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση της εταιρείας. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι είχε ήδη αποκαλυφθεί το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με τους παραποιημένους ισολογισμούς και τα πλασματικά αποθέματα της Folli Follie .

Ερευνώντας τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οικονομική εισαγγελία έκρινε πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν κάποιο ποινικό αδίκημα. Διαβίβασε, όμως, αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, τον υπάλληλο της εταιρείας και τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες».

Διαβάστε ακόμη:

Container vessels: Οι συμμαχίες των μεγάλων εταιρειών στη νέα πραγματικότητα του παγκόσμιου εμπορίου

Οικονόμου: Στο τραπέζι το καθολικό τέστινγκ στις γιορτές – Το rapid θα το πληρώνει ο εμβολιασμένος

ΑΑΔΕ: Ποιες είναι οι νέες προθεσμίες στις δηλώσεις Covid για υπεκμισθώσεις ακινήτων