Ελλάδα

Φωτιές: Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Πάνω από 1.000 πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν

  • newsroom


892 πυροσβέστες βρίσκονται ακόμα και επιχειρούν στη Βόρεια Εύβοια - Πόσα στρέμματα έχουν καεί μέχρι τώρα σύμφωνα με τον «Κοπέρνικο»

Για ακόμη μια ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή με αρκετές από αυτές να επιχειρούν, κυρίως στις περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μόνο χθες σημειώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν επικεντρωθεί από χθες στις κοινότητες Λάσδικα, Μηλιές και Κρυνονέρι.

Σήμερα αναμένονται στην Ηλεία και 30 πυροσβέστες από την Αυστρία. Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις και μηχανήματα έργου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα διοικητικά όρια Ηλείας – Αρκαδίας, ώστε να μην περάσει σε περιοχές της Ηλείας, η φωτιά που καίει στη Γορτυνία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από τη Γαλλία με 40 πυροσβέστες, από το Κατάρ με 40 πυροσβέστες, από το Κουβέιτ με 40 πυροσβέστες και 4 οχήματα και από το Ισραήλ με 16 πυροσβέστες, ενώ υπήρχε και κάλυψη με εναέρια μέσα.

Επίσης στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Οριστικό: Ποιοι μπορούν πλέον να αναλάβουν υποθέσεις υπερχρεωμένων – Όλες οι λεπτομέρειες

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αττική Οδό

Shell: Καταβάλλει αποζημίωση €95 εκατ. για πετρελαϊκή ρύπανση 40 χρόνια μετά