Νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train θα λειτουργήσουν από την Τετάρτη 15 Μαρτίου δρομολόγια με λεωφορεία σε «ορισμένες διαδρομές», τις οποίες αναμένεται να προσδιορίζει αύριο Τρίτη 14 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Hellenic Train ανακοινώνει την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για τη μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση αύριο».

Διαβάστε ακόμη

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε ΟΤΕ – Cosmote και έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Capital Economics: Τα πέντε «καυτά» ερωτήματα μετά την κατάρρευση της SVB

Masatoshi Ito: Πέθανε ο Ιάπωνας «γκουρού» των επιχειρήσεων – Πώς μετέτρεψε ένα ψιλικατζίδικο σε αυτοκρατορία με 83.000 καταστήματα