Ελλάδα

Γερμανός πρέσβης: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις για 15 χρόνια

  • newsroom


«Η Ελλάδα βίωσε πιο δύσκολα την κρίση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της. Είχε άλλα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση» είπε ο Γενς Πλότνερ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Την πεποίθησή του ότι στην Ελλάδα έχει γίνει ηράκλεια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα Γενς Πλότνερ. Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο κ. Πλότνερ τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας που αφορούν τις επόμενες γενεές, όπως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης και για αυτό χρειάζονται πολιτικοί που θα παραμείνουν πιστοί σε αυτές τα επόμενα 10-15 χρόνια.

«Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που βίωσε κρίση Είδαμε πριν λίγο εδώ στο βήμα, τον κεντρικό τραπεζίτη της Πορτογαλίας είδαμε επίσης εκπροσώπους από από την Ιρλανδία. Η Ελλάδα βίωσε πιο δύσκολα την κρίση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της. Είχε άλλα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση» δήλωσε ο κ. Πλότνερ

Αναφορικά με πιθανά λάθη που έκαναν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στη διαχείριση της κρίσης, ο Γερμανός πρεσβευτής υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έγιναν λάθη γιατί ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά. «Η δομή της Ευρωζώνης δεν ήταν κατασκευασμένη για μια τέτοια κρίση, σήμερα όμως οι δομές μας είναι πιο σταθερές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την πιθανότητα να εμφανιστούν νέες κρίσεις στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ιταλίας, ο κ. Πλότνερ υπογράμμισε ότι παρά τις καλύτερες δομές της Ευρωζώης και τη θέληση για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η Ιταλία μας θυμίζει ότι τα ισχυρά εργαλεία δεν αρκούν για οικονομίες τόσο μεγάλες όπως η ιταλική.

«Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι τα κράτη – μέλη αλληλοεξαρτώνται στην ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός πρεσβευτής.

Αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ο κ. Πλότνερ δήλωσε ότι η άνοδος και η παγκόσμια επιρροή της Κίνας και η ανάμειξη της Ρωσίας, απατούν μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απόρρητο Απόρρητο