Ακάθεκτη συνεχίζεται η προσπάθεια διαφόρων απατεώνων του διαδικτύου να… ψαρέψουν θύματα με «τυράκι» την επιστροφή φόρου.

Οι παραλήπτες λαμβάνουν mail από δήθεν ηλεκτρονική διεύθυνση «Govgr» με το μήνυμα να αναφέρει «για να σας ενημερώσω ότι η φορολογική σας δήλωση έχει υπολογιστεί από την Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία και δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 634,13 ευρώ.

Παρακαλούμε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας προτού μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή σας, διότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η επιστροφή πιστώνεται στο σωστό λογαριασμό.

Μόλις λάβουμε τα απαραίτητα στοιχεία από εσάς, θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 2 ημέρες για να εμφανιστούν τα χρήματα στο λογαριασμό σας».

Όταν ο παραλήπτης πατήσει το κουμπί «επιβεβαιώστε τώρα» οδηγείται σε μία διαφορετική σελίδα όπου το ζητείται να καταχωρήσει τα στοιχεία της τράπεζάς του και να πληκτρολογήσει κωδικούς, τους οποίους, οι κυβερνοεγκληματίες αποκτούν καθώς η σελίδα στην οποία ο πολίτης καταχωρεί τα στοιχεία, λειτουργεί ως «καθρέφτης».

Για αυτό αν δείτε τέτοια μηνύματα ή μέιλ μην δώσετε σε καμία περίπτωση τα στοιχεία σας.

Διαβάστε ακόμη

Μέγαρο Μαξίμου: Με κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο ο οδικός χάρτης της επόμενης ημέρας

Ο πληθωρισμός παραμένει αγκάθι – Οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο μέχρι και τις 24 Μαρτίου