Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έστειλαν τη δικογραφία οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου

  • newsroom


Ανοικτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις ως προς τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς διαφθοράς

Τίτλους τέλους έθεσαν στην ποινική προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσαν, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης με αντικείμενο τη διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μετά από ένα έτος ερευνών και καταθέσεων διαβιβάζουν την δικογραφία που έχουν σχηματίσει για την Novartis στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελο Ιωαννίδη για τις δικές του, πλέον, ενέργειες.

Κατόπιν αυτών, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις ως προς τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς διαφθοράς, δηλαδή την Ελένη Τουλουπάκη και τους επικούρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Ακόμη, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης διαβίβασαν στην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν εμπλοκή και ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπου στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανία.

Πρόκειται για τον εκδότη εφημερίδων Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Απόρρητο Απόρρητο