Ελλάδα

Καφούνης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι έμποροι έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές μας

  • newsroom


«Δεν γίνεται να συνεχίσει να πληρώνει το λιανεμπόριο το ''μάρμαρο''», τονίζει ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι στην Ελλάδα περιέγραψε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Αντύπα ο Σταύρος Καφούνης. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών «μετά από 10 χρόνια κρίσης και έναν χρόνο μέσα στην πανδημία, έχουμε όλοι εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές μας».

«Δυστυχώς, δεν υπάρχουν δυνατότητες για να παρακολουθούμε αμμέτοχοι άλλες συζητήσεις για το πότε θα γίνει το άνοιγμα. Στις 5/4 έχουμε βάλει ένα όριο, εάν στις 5/4 δεν επαναλειτουργήσει η αγορά με κανόνες ασφάλειας αλλά και με διάρκεια, τότε θα πρέπει να αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσουμε και να αναλύσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης, σύμφωνα με το protothema.

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, επισήμανε ότι αυτό αφορά ουσιαστικά ελάχιστες εμπορικές επιχειρήσεις, κάτω από 20%, εξηγώντας ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κανάλι έχει το 17% των εμπορικών επιχειρήσεων».

«Η λύση είναι να δούμε πώς θα επαναλειτουργήσουμε σύντομα, με ασφάλεια και χωρίς να αφήσουμε το λιανεμπόριο να είναι αυτό που πληρώνει το μάρμαρο», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, συμπληρώνοντας πως αν και συγκεκριμένος κλάδος ήταν αυτός «που πατούσαμε εύκολα το κουμπί και τον ανοιγοκλείναμε», τώρα έχουμε καταλήξει ότι αφενός μπορεί να τηρήσει ότι του προταθεί, αφετέρου δεν είναι αυτό που επιδρά στη διάδοση του κορωνοϊού. «Με το να κρατάμε κλειστούς κλάδους, εφόσον δεν βοηθάει τη δημόσια υγεία, θα έχουμε τεράστιες απώλειες», σημειώνει ο κ. Καφούνης.

Και καταλήγει: «Σήμερα, 4-5 καταστήματα στην Ερμού είναι κλειστά με οριστικό λουκέτο. Αν την επόμενη Δευτέρα επαναλειτουργήσουμε, η μεγάλη πλειοψηφία θα ανοίξουν τα καταστήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν δεν τους στηρίξουμε στοχευμένα, δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας».

Διαβάστε ακόμη:  

Εξαδάκτυλος: Έρχονται 10 δύσκολες ημέρες – Αναμένεται αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων

Τουρκία: Καταρρέει η τουρκική λίρα επί Ερντογάν – Χωρίς ψωμί 1.000.000 πολίτες (vid) 

Απόρρητο Απόρρητο