Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Φίλιππος» έχει προκαλέσει προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την απαγόρευση της κυκλοφορία παντός είδους βαρέων οχήματων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών αποφάσισε η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για λόγους ασφαλείας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η απαγόρευση ισχύει από τις 9.30 το πρωί σήμερα, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΕΟ Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από το 5ο χιλιόμετρο (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας, στο 30ό χιλιόμετρο.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απαγόρευση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Κλειστή θα παραμείνει η Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Φλώρινα

– Λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:
– Στην Εθνική Οδό Φλώρινας- Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 1ο έως το 52ο χλμ.
– Στην Π.Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης, από το 22ο έως το 30ο χλμ.
– Στην Ν.Ε.Ο. Φλώρινας – Κοζάνης, από το 22ο έως το 34ο χλμ.

Καστοριά

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων:

– Στην Επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 25ο χλμ. έως το 54ο χλμ.

Κοζάνη

– Λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων:

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού (Α-2) περιοχής αρμοδιότητας Δ.Α. Κοζάνης [από Α/Κ 9Β Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου].

– Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-29) περιοχής αρμοδιότητάς Δ.Α. Κοζάνης [από Α/Κ 9Α Δυτ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 2 Αλιάκμονα].

Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου (Α-27) περιοχής αρμοδιότητάς Δ.Α. Κοζάνης [από Α/Κ Κοίλων μέχρι τον Α/Κ Πτολεμαϊδας].

– Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας από το 25Ο χλμ έως το 51ο χλμ (όρια με Δ.ΑΛάρισας).

Γρεβενά

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των κάτωθι σημείων:

– Εγνατίας οδού, από Α/Κ Παναγιάς 120,8 χλμ. έως Α/Κ Δυτικός Γρεβενών 152,5 χλμ.

– Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων, από 1ο χλμ έως το χλμ 46ο

Αχαΐα

– Επ. δίκτυο Πατρών – Καλαβρύτων από το Δ.Δ. Καταρράκτη έως και Δ.Δ. Κομπηγαδίου η κυκλοφορία οχημάτων έχει απαγορευτεί.

Μαγνησία

– Επ.Ο. Χανίων – Κισσού, από τη διασταύρωση του Χ/Κ Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου Ζαγοράς (κάτω κλάδος), στον Κισσό Μαγνησίας, λόγω παγετού.

Τρίκαλα

– Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας από 07:20΄ ώρα της Τετάρτης 09/03/2022 μέχρι την ύφεση της κακοκαιρίας και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, παντός είδους οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των κάτωθι τμημάτων οδικού δικτύου περιοχών ευθύνης μας, ήτοι:

– Από 28ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (κόμβο Μουργκανίου) έως 65ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων Ιωαννίνων (Α/Κ Μαλακασίου)

– Από 1ο χλμ. Ε.Ο. Μουργκανίου-Γρεβενών (Κόμβο Μουργκανίου) έως 24ο χλμ. Μουργκανίου Γρεβενών (όρια Νομού μας με Νομό Γρεβενών).

Καρδίτσα

– Από ώρα 08:15 σήμερα (09-03-2022), λόγο χιονόπτωσης, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), από 48,000 Χ/Θ έως και την 80,000 Χ/Θ (Α/Κ Καρδίτσας, προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Ιωάννινα

Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 72,900 χ/θ (Κόμβος Παμβώτιδας) έως και την 120,800 χ/θ (Κόμβος Παναγιάς) του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Διαβάστε ακόμα

Οι αυξήσεις «φωτιά» στα καύσιμα πυροδοτούν νέο ντόμινο

Πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας επιστρατεύει η Κομισιόν για την ακρίβεια

Με απώλειες συνεχίζουν οι ασιατικές αγορές – Πάνω από $130 το μπρεντ