Ελλάδα

Κεραμέως για Πανελλαδικές: Πότε μπαίνει σε καραντίνα ο διαγωνιζόμενος – Οδηγίες για τα self test

  • newsroom


Όπως είπε η κυρία Κεραμέως, μέχρι το προσεχές Σάββατο, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από 2 self test - Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου - Τι απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αλλαγές στην Παιδεία

Στο υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, μέχρι το προσεχές Σάββατο, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα προμηθευτούν από δύο self test. «Το πρώτο θα πρέπει να το πραγματοποιήσουν στις 10 Ιουνίου και το δεύτερο στις 19 Ιουνίου», είπε και συμπλήρωσε πως σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους επιτηρητές, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Δείτε το βίντεο:

Η κυρία Κεραμέως, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «σφαγή εισακτέων», απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.

Διαβάστε ακόμα

Πρεμιέρα για έως 240 ή 420 δόσεις από 100 ευρώ τον μήνα

Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid: Η Ελλάδα στο πρώτο κύμα των χωρών που το ενεργοποιούν από σήμερα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τις κυβερνητικές προτάσεις για το «ΕΣΥ»