Έφοδο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα πραγματοποιεί η αστυνομία.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφτασαν στη δομή λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

Αντίστοιχη έρευνα έγινε και χθες στη δομή που διατηρεί η Κιβωτός στη Χίο, μετά και από εντολή της οικονομικής αστυνομίας.

Ορκωτοί ελεγκτές και «ξεσκονίζουν» ταμεία και λογαριασμούς

Χθες, κατά τη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» υπό τη νέα πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη δομή.

Άμεσα ξεκινά ο εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Ο έλεγχος θα γίνει από ορκωτούς ελεγκτές, μίας από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, αλλά προφανώς οι ελεγκτές προχωρήσουν την έρευνα σε μεγάλο βάθος.

Με γρήγορους ρυθμούς θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης προσωπικού και δομών. Τα μέλη του ΔΣ θα επισκεφούν όλες τις δομές που διαθέτει η ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ διαβεβαιώνει ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά.

Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Διαβάστε ακόμα

Πώς βλέπουν τώρα τις τάσεις για το εγχώριο real estate κορυφαία στελέχη του κλάδου

Πώς μια βίλα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ (με νοικάρη τον Καμμένο) πουλήθηκε 1,1 εκ. ευρώ, η γρουσουζιά που έσπασε στην Ελλάκτωρ και το διαζύγιο στην Τρ. Αττικής

Ευάγγελος Αγγελίδης: «Το σχέδιο επέκτασης της Profile στο εξωτερικό και τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα»