Ελλάδα

Κορωνοϊός: 220.000 εμβολιασμοί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου στην Ελλάδα

  • newsroom


Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο εμβολιασμών

Τουλάχιστον 220.000 εμβόλια για τον κορωνοϊό προγραμματίζεται να έχουν γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Αν προστεθούν και οι παραδόσεις από άλλες παραγγελίες, όπως της Moderna, που περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή, θα αυξηθεί ο αριθμός που θα εμβολιαστεί από τον γενικό πληθυσμό», τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τον ρυθμό των εμβολιασμών. Στον σχεδιασμό εξ’ αρχής είχε προβλεφθεί οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν σε τρεις φάσεις. Σήμερα (4/1) έγιναν εμβολιασμοί σε 56 νοσοκομεία της χώρας, ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε το σχέδιο «Ελευθερία» έχουν γίνει 9.528 εμβόλια.

Επίσης, σήμερα παραλήφθηκαν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ στο απόθεμα βρίσκονται συνολικά 152.580 δόσεις. Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει στις 11 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου: Οδηγός για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Απόφαση – χαστούκι του Αρείου Πάγου για 17.000 συνταξιούχους της ΕΤΕ

Wikipedia: Τα δημοφιλέστερα λήμματα στην Ελλάδα για το 2020