Για φθινοπωρινή έξαρση κορωνοϊού προειδοποιούν οι Οργανισμοί Υγείας, συστήνοντας στις υγειονομικές αρχές να προετοιμαστούν για επερχόμενο «κύμα» που σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις θα επιβαρύνει τα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Με δεδομένο το «καμπανάκι» για αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών, η επικαιροποίηση του εμβολιασμού για όσους είναι ευάλωτοι για βαριά νόσηση και επιπλοκές από κορωνοϊό μπαίνει σε πρώτο…πλάνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρατηρεί ανησυχητική τάση αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο και κάνει έκκληση να ενταθούν οι εμβολιασμοί και να παρακολουθείται η εξέλιξη του ιού. «Παρατηρούμε πάντα ανησυχητικές τάσεις όσον αφορά την Covid-19 όσο πλησιάζει η χειμερινή περίοδος στο βόρειο ημισφαίριο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προχθές.

Την ίδια στιγμή, σε έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), εξηγεί τους παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν σε παρατηρούμενες αυξήσεις των επιδημιολογικών δεικτών. Στους παράγοντες αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις και η αυξημένη κινητικότητα λόγω ταξιδιών. «Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές μείωσης των επιπέδων ανοσολογικής προστασίας έναντι λοιμώξεων», αναφέρει το ECDC, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο πληθυσμός παραμένει καλά προστατευμένος από τη σοβαρή νόσηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr