Ελλάδα

Κορωνοϊός: Χίλιοι νεκροί σε 15 ημέρες τον Νοέμβριο – Ποιες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»

  • newsroom


Το 83%-85% των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί - Το 15%-17% των εμβολιασμένων που χρειάζονται νοσηλεία επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία και σωτήρια η αναμνηστική δόση, καθώς τα επίπεδα αντισωμάτων φθίνουν μετά τους έξι μήνες από τη δεύτερη δόση εμβολίου

Με τους «σκληρούς δείκτες» της επιδημίας – εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία, διασωληνωμένοι και νεκροί- να καταγράφουν συνεχώς άνοδο και να προοιωνίζονται δύσκολο και το δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου και ακόμη πιο δύσκολο τον Δεκέμβριο, επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε εγρήγορση.

Γνωρίζουν πως το αποτύπωμα των 7.000-8.000 θετικών κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας θα γίνει έντονο προς το τέλος της εβδομάδας με τους ασθενείς που θα αρχίσουν να κινούνται προς τα νοσοκομεία αναζητώντας περίθαλψη και νοσηλεία για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Και θα γίνει ακόμη πιο βαθύ στο τέλος του μήνα που θα αυξηθούν οι ανάγκες για διασωλήνωση και μοιραία στη συνέχεια και οι θάνατοι εκείνων που δεν θα τα καταφέρουν.

Ήδη οι ασθενείς που κατέληξαν λόγω covid-19 από την αρχή του Νοεμβρίου μέχρι και χθες (1.074) είναι σχεδόν όσοι και οι νεκροί που είχαν καταγραφεί όλο τον Οκτώβριο (1.107). Στα νοσοκομεία οι εισαγωγές ασθενών αυξάνονται συνεχώς, με τον ημερήσιο αριθμό να ανέρχεται το τελευταίο επταήμερο στις 421.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr