Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τη Δυτική Αττική στην Πολιτική Προστασία

  • newsroom


Εντατικοποίηση των ελέγχων και αύξηση των rapid test – «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού», διεμήνυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Η Δυτική Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας τηλεδιάσκεψης που έγινε από την Πολιτική Προστασία, με σκοπό την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των δημάρχων και γενικών γραμματέων των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

«Τηρήστε τα μέτρα»

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαιτέρως την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων. Επιπλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαιτέρως την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Πέντε υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ του Flyover Θεσσαλονίκης

ΤΑΙΠΕΔ: Μία μόνο δεσμευτική προσφορά για την Εγνατία από τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS

Τζόνσον: Πολύ πιθανό το Brexit χωρίς συμφωνία

 

Απόρρητο Απόρρητο