Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εξετάζεται και τέταρτη δόση εμβολίου για τους ευπαθείς κάτω των 60 ετών

  • newsroom


Έχει εμβολιαστεί με την δεύτερη αναμνηστική δόση μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων - Συνεχίζεται η επέλαση των υποπαραλλαγών BA.4 και ΒΑ.5 της Omicron στη χώρα - Αττική, Κρήτη, Επτάνησα, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο «επίκεντρο»

Το εμβολιαστικό μέτωπο κατά του κορωνοϊού ετοιμάζονται να ενισχύσουν και πάλι οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς οι υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Omicron, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 «επελαύνουν» κυρίως στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική χώρα.

Η θωράκιση όλου του πληθυσμού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου έναντι του κορωνοϊού βρίσκεται στη φαρέτρα των αρμοδίων σε μία προσπάθεια να προλάβουν έναν εκτροχιασμό της επιδημίας και του συστήματος υγείας.

Το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο κι αμέσως μετά τους ανοσοκατασταλμένους που κρίθηκε ότι πρέπει να θωρακιστούν κατά προτεραιότητα. Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί μόλις το 15% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 300.000 ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr