Ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα παραχωρήσουν αύριο, Τέταρτη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, της Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου αλλά και της καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου.

Οι συναντήσεις και ο συγχρωτισμός των εορταστικών ημερών δημιούργησαν μια δυνατή αλυσίδα μετάδοσης ιών η οποία δεν θα σπάσει εύκολα μετά και το άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα, το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να φανεί περαιτέρω το αποτύπωμα της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων μαθητών στις σχολικές αίθουσες και του ιικού φορτίου που θα «κουβαλούν» εν συνεχεία στο περιβάλλον τους. Ο εμβολιασμός των ευπαθών και των ηλικιωμένων αποτελεί, ακόμη και τώρα, μια σημαντική κίνηση για την προστασία τους έναντι της σοβαρής νόσησης από covid και από γρίπη όπως και από τις επιπλοκές τους.

«Το κύμα κορωνοϊού πλησιάζει στο peak του. Ενώ το κύμα της εποχικής γρίπης μετρά μόλις τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα covid θα σταθεροποιηθούν και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ τα περιστατικά γρίπης θα αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου» αναφέρει ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Δημήτρης Παρασκευής. Σε ό,τι αφορά τους νοσηλευόμενους λόγω κορωνοϊού, ανέρχονται σε περίπου 1.600 στα νοσοκομεία της χώρας, παραμένοντας σε σταθερό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, ένδειξη για την τάση κορύφωσης του κύματος

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορονοϊού.

O Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη 

«Δια νόμου» ελάχιστος φόρος 15% σε πολυεθνικές και μεγάλους ομίλους

Το μισό 2023 δουλεύαμε για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές

Ο Κασσελάκης, το mail και η «πόρτα» για την Αναργύρειο, οι αλλαγές σε Στρατό και Αστυνομία, το Athenee προς πώληση, ο Fourlis και το Ikea

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ