Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο όριο το ΕΣΥ – Φόβοι ότι θα «σπάσει» το φράγμα των 900 διασωληνωμένων

  • newsroom


Η πληρότητα των νοσοκομείων στις μητροπολιτικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είναι πολύ υψηλή, ενώ μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας

«Κλειδί» που μπορεί να ξεκλειδώσει ή μη τις απαγορευμένες λόγω κορωνοιου διαπεριφερειακές μετακινήσεις στη χώρα μας αποτελεί το σύστημα υγείας, όπως είπε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την επιδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογιας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κυρία Βάνα Παπαευαγγελου.

“Έχουν αναπτυχθεί και συζητηθεί διάφορα πρωτόκολλα για να ξεκλειδώσουν οι μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων. Όμως, το βασικό κριτήριο για την απόφαση μας θα είναι το σύστημα υγείας, οι δυνάμεις και οι αντοχές του” ανέφερε η ειδικός.

Τα στοιχεία όμως προς το παρόν δείχνουν ότι το σύστημα υγείας είναι πολύ επιβαρυμένο, με χιλιάδες νοσηλευόμενους και εκατοντάδες νέες εισαγωγές ημερησίως, και δύσκολα μπορεί να “ξεκλειδώσει” το πεδίο των μετακινήσεων.

Η πληρότητα των νοσοκομείων στις μητροπολιτικές περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης είναι πολύ υψηλή, ενώ μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας, με τα περιστατικά κορωνοιού να μονοπωλούν τη νοσοκομειακή πράξη και να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Μπέρνι Μέιντοφ: Οι δέκα Έλληνες που έχασαν 600.000.000 ευρώ

Display Hellas: Ο «βασιλιάς των καροτσιών»

Τι αλλάζει στις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων – Όσα πρέπει να γνωρίζετε