Σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης για το Πάσχα και τα επόμενα βήματα χαλάρωσης που ξεκινούν από την επόμενη κιόλας ημέρα, 3 Μαΐου, βρίσκεται η χώρα.

Από χθες οιδιαδημοτικές μετακινήσεις έχουν απελευθερωθεί ενώ και το ωράριο κυκλοφορίας είναι πλέον διευρυμένο με την λειτουργία των εκκλησιών να έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε οι πολίτες να κάνουν Πάσχα τηρώντας τα μέτρα, αλλά παίρνοντας και τις απαραίτητες «ανάσες» ελευθερίας μετά από 15 μήνες πανδημίας.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ενώ από την Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23:00.

Στην Αττική, για το λιανεμπόριο το προτεινόμενο από τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών ωράριο είναι το παρακάτω:

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου, από τις 13.00 μέχρι τις 19.00
Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, από τις 09.00 μέχρι τις 15.00 (σούπερ μάρκετ ως τις 19.00)
Κυριακή του Πάσχα 2 Απριλίου, κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα 3 Απριλίου, κλειστά

Τρίτη του Πάσχα 4 Απριλίου, κλειστά
Τετάρτη του Πάσχα, επιστροφή στο προαιρετικό ωράριο που περιλαμβάνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Ανοιχτή η εστίαση από Δευτέρα

Τέλος, ρολά σηκώνουν τα καταστήματα εστίασης (καφέ και εστιατόρια) μετά από μήνες. Το SMS στο 13033 παραμένει στην ζωή μας έως τις 15 Μαΐου όποτε και ανοίγει ο τουρισμός, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν 6 στο 13033 για να βρεθούν για καφέ ή για φαγητό.

Επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αραμπατζή: Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά προς αποφυγή «ελληνοποιήσεων»

Πώς θα χρησιμοποιηθεί το κτηματολόγιο στους ελέγχους της εφορίας

Huspy: Η νέα επένδυση της VentureFriends στο Ντουμπάι