Ελλάδα

Lockdown: Η απόφαση για εκκλησίες και μετακινήσεις τις γιορτές – Μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι

  • newsroom


Σε ΦΕΚ η απόφαση για Χριστουγέννα και Πρωτοχρονιά - Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες - Τι θα ισχύσει στις μετακινήσεις εν μέσω lockdown

Τέλος στην αγωνία για το πώς θα γιορτάσουμε τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων έβαλε η κυβέρνηση, με την απόφαση που εξέδωσε σε ΦΕΚ, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊόύ και εν μέσω lockdown.

Ειδιότερα, σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα από 2 οικογένειες σε σπίτια για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και 3 Θείες λειτουργίες με μέγιστο αριθμο πιστών 25 σε ναούς και 50 σε μητροπόλεις.

  • Συμφώνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, για ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24 – 25 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 ατόμων που προέρχονται από 2 οικογένειες.
  • Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αιθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς.
  • Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού των υδάτων σε υπαίθριους χώρους. Επιτρέπεται μόνο έντος των ιερών ναών.
  • Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού λόγω των συναθροίσεων για το ρεβεγιόν.

Ταυτόχρονα, οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού λόγω των συναθροίσεων για το ρεβεγιόν των εορτών. «Κάντε ρεβεγιόν μόνο με την οικογένειά σας», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Δείτε ΕΔΩ όλη την απόφαση

Διαβάστε περισσότερα:

Δέκα εμβληματικά έργα για να γίνει ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός στη μετά Covid- 19 εποχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησαν Μπάκος και Καϋμενάκης

Πώς η κυκλοφορία του εμβολίου επηρεάζει την παγκόσμια Ναυτιλία

Απόρρητο Απόρρητο