Μια «ανάσα» πριν φύγει το 2020 και εν μέσω lockdown, οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες πόσω μάλλον την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, που οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί.

Ειδικότερα, για τις μετακινήσεις της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται στο ίδιο όχημα να βρίσκονται ο οδηγός και ένας ακόμη επιβάτης, όμως 4 είναι τα επιτρεπόμενα άτομα για άτομα της ίδιας οικογενείας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχύουν στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο.

Ο περιορισμός αυτός βέβαια δεν ισχύει για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, αφού τα μέλη της ίδιας οικογένειας είναι όλη τη μέρα μαζί στο σπίτι.

Ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.

Τι αναφέρει εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ

«Ιδιαίτερα για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα δοθεί διευκρινιστική οδηγία στους αστυνομικούς, ότι αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας, αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο».

Αυτό σημαίνει πως παράβαση δεν θα βεβαιώνεται στα τέσσερα άτομα που είναι μέλη ίδιας οικογενείας, δεδομένης πάντοτε πως έχουν στείλει το απαραίτητο sms στο 13033 και βρίσκονται εντός των επιτρεπομένων ωρών μετακίνησης, 5.00π.μ – 22:00μ.μ.

Τι ισχύει για μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δεν αλλάζει τίποτα, οι οποίες ακόμη απαγορεύονται ενώ τα παραπάνω ισχύουν μόνο εντός περιφερειακής κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα:

Μητσοτάκης στο πρώην εργοστάσιο «ΧΡΩΠΕΙ»: Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Αττική

Πράσινο φως για την κολοσσιαία επενδυτική συμφωνία ΕΕ – Κίνας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ο ρόλος των ξένων πρεσβειών στον διαγωνισμό και οι τέσσερις φρεγάτες