Ελλάδα

Lockdown στην Αττική: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο και το ταξί μετά τα νέα μέτρα

  • newsroom


Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ποιοι εξαιρούνται

Από τις 11 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η Αττική εισέρχεται σε νέο αυστηρότερο lockdown. Ως αποτέλεσμα, το λιανεμπόριο να κατεβάζει «ρολά» όπως και τα σχολεία να κλείνουν και πάλι. Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, εξακολουθεί να ισχύει για τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, διευκρινήσεις για το πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε ταξί και αυτοκίνητο Ι.Χ. έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά στα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ταξί από το πρωί της Πέμπτης επιτρέπεται να επιβαίνουν ο οδηγός και δύο ακόμη επιβάτες.

Ποιοι εξαιρούνται

Εξαιρούνται από το παραπάνω μέτρο ανήλικα τέκνα και άτομα που χρήζουν βοήθειας, σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο εξακολουθεί να ισχύει η χρήση μάσκας από τους επιβάτες και για μετακινήσεις με ΙΧ.  Υπενθυμίζεται ότι τις καθημερινές από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00 πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα έντυπα κυκλοφορίας και SMS για μετακίνηση για λόγους υγείας και εργασίας και βόλτα με το κατοικίδιο, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τέλος, όσον αφορά τις μεταφορές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα διενεργούνται με 65% πληρότητα και στα πλοία με 50% πληρότητα (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες), σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θυμίζουμε θα έχουν ισχύ από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Bloomberg: Μέσα στον Μάρτιο η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

«Μικραίνει» το mega οικιστικό των 400 κατοικιών των Hines – Henderson στη Βούλα

Η απόφαση για τις επιταγές: «Παγώνει» η σφράγιση για τους πληττόμενους

Απόρρητο Απόρρητο