Ελλάδα

Μάρδας: Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής θα αποφασίσει για το Ελληνικό

  • newsroom


Όποια ζητήματα προκύψουν θα λυθούν με τις διαδικασίες που υπάρχουν σε κυβερνητικό επίπεδο

«Υπάρχουν διάφορες απόψεις υπουργείων και αρχαιολογικών υπηρεσιών. Το ΚΥΣΟΙΠ θα αποφασίσει… Και με το λιμάνι του Πειραιά υπήρχαν προβλήματα και λύθηκαν.
Όποια ζητήματα προκύψουν θα λυθούν με τις διαδικασίες που υπάρχουν σε κυβερνητικό επίπεδο» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, στον «Αθήνα 9.84».

Μεταξύ άλλων είπε:

«Υπάρχει ένα κυβερνητικό έργο. Υπάρχουν διάφορες απόψεις υπουργείων, αρχαιολογικών υπηρεσιών και έχουμε ένα υπουργείο που θέλει να χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική.
Η πολιτική όμως και στο χώρο αυτό χαράσσεται εκ μέρους της κυβέρνησης.
Υπάρχει το κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής πολιτικής, ένα πάρα πολύ καλοφτιαγμένο όργανο που δεν υπήρχε στο παρελθόν, το οποίο λύνει προβλήματα, οδηγεί στη χάραξη μιας στρατηγικής, προσπαθεί να βγάλει άκρη με οποιαδήποτε ζητήματα τέτοιας μορφής και υπάρχει το κυβερνητικό, όπως και το υπουργικό συμβούλιο.
Ως εκ τούτου, η οικονομική και η επενδυτική πολιτική χαράσσονται από τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης, τα οποία θα αποφασίσουν πάνω σε μια εισήγηση, η οποία θα έρθει εκ μέρους κάποιου υπουργείου.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτά τα θεσμικά όργανα απαραίτητα θα συμφωνήσουν με την όποια εισήγηση, εκεί όπου υπάρχουν, βέβαια, διαφωνίες. Έτσι μεθοδεύεται η οικονομική πολιτική της χώρας.
Και με το λιμάνι του Πειραιά υπήρχαν προβλήματα, τα οποία λύθηκαν. Όπου προκύπτουν προβλήματα, λύνονται, σύμφωνα με τις διαδικασίες που υπάρχουν σε κυβερνητικό επίπεδο. Το ΚΥΣΟΙΠ θα αποφασίσει πως θα προχωρήσει η υπόθεση αυτή.
Εκεί που υπάρχει διαφωνία, υπάρχουν τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης που οφείλουν να δώσουν μια λύση».

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στις καταλήψεις, για τι οποίες είπε, μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσαν να βρεθούν άλλες λύσεις για να αποφευχθούν οι ζημιές στο Πανεπιστήμιο.«Πρέπει να σκεφτούμε λύσεις που θα εμποδίσουν την αυθαιρεσία» δήλωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι μια λύση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός γηπέδου για να κατασκηνώσουν εκεί αυτοί που πραγματοποιούσαν την κατάληψη.