Ελλάδα

Mετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πώς πάμε για ψώνια από 5 Απριλίου – Νέες διευκρινίσεις Χαρδαλιά (vid)

  • newsroom


Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου είναι προ των πυλών - Τι θα ισχύσει στην Αττική

Μια «ανάσα» πριν το ανέβασμα ρολών στα καταστήματα, βρίσκεται η χώρα, καθώς από τη Δευτέρα 5 Απριλίου επανεκκινεί και πάλι η αγορά πάντα με προσοχή και υπό προϋποθέσεις. Η αρχή της σταδιακής άρσης των μέτρων γίνεται από το Σάββατο 3 Απριλίου με τις διαδημοτικές μετακινήσεις και για κάθε Σαββατοκύριακο, επιτρέπονται εκ νέου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, πάντα υπό όρους. Δηλαδή θα επιτρέπεται η μετάβαση με Ι.Χ. ή άλλο μέσο με τον κωδικό στο 13033. 

Όπως επανέλαβε και στην ενημέρωση της Παρασκευής 2 Απριλίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «δεν μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς, αλλά για συντεταγμένη λειτουργία» ζητώντας να μην υπάρξουν σε καμία περίπτωση φαινόμενα συνωστισμού

Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, σε όλη την επικράτεια, με τη χρήση των μεθόδων του click away και του click inside, είναι γεγονός. Από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου εξαιρούνται τα πολυκαταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Τι θα ισχύει στην Αττική – Διευκρινίσεις από Χαρδαλιά

«Είναι ξεκάθαρο. ‘Όταν μιλάμε για διαδημοτική μετακίνηση εντός περιφερειακής ενότητας, στις μητροπολιτικές περιοχές όπως η Αττικής περιφερειακή ενότητα λογίζεται η περιφέρεια Αττικής. Άρα σε όλη την Αττική επιτρέπεται η μετακίνηση εντός τριών ωρών. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας παραμένουμε εντός της περιφερειακής ενότητας», διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Sms στο 13032 για μετάβαση στα καταστήματα

Όπως είπε ο υφυπουργός οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα SMS στο 13032, έχοντας περιθώριο τριών ωρών να ολοκληρώσουν τις αγορές τους, ενώ στα καταστήματα θα επιτρέπεται η είσοδος ενός πελάτης ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο ωράριο. Δηλαδή και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Διαβάστε ακόμη:

Το click away πρόσθεσε 40.000 POS στην αγορά – Μέχρι 10 ευρώ τέσσερις στις δέκα συναλλαγές

Eπίδομα 400 ευρώ: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι μετά τις αλλαγές (vid)

Επίδομα 534: Τι ισχύει για τον Απρίλιο – Έρχονται νέες πληρωμές