Ελλάδα

Νέα μέτρα – ανεμβολίαστοι: «Tσουχτερά» πρόστιμα για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς (vid) 

  • newsroom


Όσοι εργαζόμενοι δεν συμμορφώνονται με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις

Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένους κλάδους, σύμφωνα μάλιστα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος προέβη σε νέα δέσμη μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση της 24ής Αυγούστου, έκανε λόγο για «πανδημία ανεμβολίαστων», ενώ ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να εμβολιασθούν περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες ακόμη, κάτι που ίσως καταστήσει αναπόφευκτη την υποχρεωτικότητα και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ωστόσο, όσες κατηγορίες εργαζομένων δεν συμμορφώνονται με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς τα πρόστιμα θα είναι ιδιαιτέρως «τσουχτερά». Την πρώτη φορά το πρόστιμο θα φτάνει τις 5.000 ευρώ και την επόμενη τα 10.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, χωρίς καμία παράταση θα ισχύσει το μέτρο αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου στους υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (vid)  

«Farmer Bill»: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ – Γιατί αγοράζει γη 

Δυναμική κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες για το Χρηματιστήριο