Αγορές

Δυναμική κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες για το Χρηματιστήριο

  • Χρήστος Λαϊνας


Οι επενδυτές οδηγούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα μετά το mini sell off της προηγούμενης εβδομάδας, ακολουθώντας το διεθνές θετικό κλίμα

Ανοδικά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,52% στο ξεκίνημα και πλέον να φλερτάρει με τις 910 μονάδες.

Οι επενδυτές οδηγούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα μετά το mini sell off της προηγούμενης εβδομάδας, ακολουθώντας το διεθνές θετικό κλίμα στις αγορές με ώθηση την πλήρη έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ και εν αναμονή του συμποσίου νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ με την ελπίδα η κεντρική τράπεζα να μην προχωρήσει σε δραματικές αλλαγές στην  πολιτική της.

Στη σημερινή συνεδρίαση και παρόλο που αυτή την στιγμή σχεδόν το σύνολο του ταμπλό κινείται με θετικό πρόσημο, οι επενδυτές προχωρούν επιλεκτικά σε τοποθετήσεις. Αυτό είδαμε στην χτεσινή συνεδρίαση με την σταθερά ανοδική φορά για τη μετοχή του ΟΤΕ να οφείλεται σε αγορές από «ισχυρά χέρια», όπως και η αντίδραση για τον τίτλο της ΔΕΗ πιθανότατα από χαρτοφυλάκια που προεξοφλούσαν την έκδοση ενός «πράσινου» ομολογιακού (ύψους 300 εκατ. με ρήτρα μείωσης CO2) αλλά και η στόχευση των αγοραστών στη Mytilineos για πάνω από τα 16 ευρώ. Ολες αυτές οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ του ανοδικού ενδεχομένου.

Χρηματιστηριακά στελέχη εκτιμούν, πως πρόκειται για μία συντονισμένη(;) προσπάθεια «ισχυρών χεριών» να ενισχύσουν θέσεις τους, περνώντας -παράλληλα- ένα μήνυμα πως επενδύουν στο σενάριο ανόδου τον Σεπτέμβριο. Η διεθνής συγκυρία διευκολύνει τους αγοραστές, που θα μπορούσαν να ανέβουν από τις 897,44 έως και υψηλότερα των 905 με στόχο τις 910 μονάδες, περιοχή όπου θα τους περιμένουν αρκετοί πωλητές.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,63% και βρίσκεται στις 2.159,31 μονάδες, η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη άνω του 1% ενώ ήπια ανοδικά ακολουθούν Aegean, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Λάμδα και ΕΧΑΕ με την Ελλάκτωρ να είναι η μόνη με απώλειες κατά 0,2%.

Διαβάστε ακόμα

Ο μετανοήσας αοιδός, το γυαλισμένο μάτι του Σέρβου και ο «Αστέρας Διαμαντούπολης»

«Farmer Bill»: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ – Γιατί αγοράζει γη

Εφορία: Πότε και πώς διαγράφονται οι οφειλές – Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ