Τα νέα μέτρα και οι αλλαγές στις μετακινήσεις φέρνουν όπως είναι φυσικό, τροποποιήσεις και στο ωράριο σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, μέχρι πρότινος, τα σούπερ μάρκετ τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 17:00, προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν στις οικίες τους πριν τεθεί σε ισχύ στις 18:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πλέον, όμως με τα νέα μέτρα που ισχύουν ήδη από τις 4 Μαρτίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας στις πολύ αυξημένου κινδύνου περιοχές θα αρχίζει στις 19:00. Συνεπώς, τα σούπερ μάρκετ θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για τις 18:00 ή τις 18.30, ανάλογα με την αλυσίδα του σούπερ μάρκετ

Ποιες περιοχές αφορά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00 – Ποιες οι εξαιρέσεις

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, συνεπώς τις καθημερινές δεν αλλάζει κάτι και τα σούπερ μάρκετ κλείνουν κανονικά στις 20.00.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00. Εξαίρεση αποτελούν η Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:

Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Αργολίδα, Κόρινθος, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Κάλυμνος, Εύβοια (πλην Σκύρου), Φθιώτιδακαι Ηράκλειο.

Τι αλλάζει με τον κωδικό 2 που αφορά μετάβαση σε σούπερ μάρκετ – Διευκρινίσεις από τον  υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Ο κωδικός 2 που αφορά σε μετάβαση κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς προχώρησε σε διευκρινίσεις για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση (2 χιλιόμετρα).

Όπως δήλωσε για φαρμακείο οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν και εκτός περιοχής. «Η λογική (του περιορισμού) είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς, ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου» εξήγησε ο υφυπουργός. Όσον αφορά για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. «Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Αεροπορικές εταιρείες: Το restart του κλάδου ξεκινά από τα ταξίδια αναψυχής

Ξενοδόχοι: «Κοντά, αλλά και μακριά η σεζόν του 2021» – Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός

Πέτρος Παππάς: Γιγαντώνεται η Star Bulk με νέες αγορές φορτηγών πλοίων