Νέα αυστηρότερα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 Φεβρουαρίου 2021. Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο και Κυριακή σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 05:00 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για τη σύντομη βόλτα κατοικιδίου γύρω από την κατοικία. Ωστόσο, τις καθημερινές εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προ ημερών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα. Συνεπώς, τα σούπερ μάρκετ  το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 17:00 το απόγευμα, ώστε οι πολίτες να προλαβαίνουν να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Για τις καθημερινές, τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 το πρωΐ έως τις 20:00 το απόγευμα, καθώς επίσης και τα καταστήματα τροφίμων, αλλά και τα φαρμακεία. Επισημαίνεται ότι το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Ο κωδικός για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ

Το SMS στο 13033 για να πάτε στο σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι της μορφής: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

(2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετά το SMS θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Διαβάστε ακόμη: