Αδιόρθωτοι, παρά την επέλαση της πανδημίας και την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον παρέμειναν τις ημέρες των Χριστουγέννων ορισμένοι μαγαζάτορες και θαμώνες που επέλεξαν να αγνοήσουν τα μέτρα προστασίας και να διασκεδάσουν. Αυτό φανερώνουν οι έλεγχοι που έγιναν σε νυχτερινά κέντρα στα οποία βρέθηκαν πληθώρα πλαστών πιστοποιητικών με τους κατόχους τους να τρέχουν να κρυφτούν σε… πατάρια και κάτω από τραπέζια.

Οι Αρχές είχαν «υποσχεθεί» σαρωτικούς και αυστηρούς ελέγχους των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, προκειμένου να μπει και ένα φρένο στην μετάλλαξη Όμικρον, και όπως φαίνεται έγινε πράξη. Άλλωστε είχε γίνει γνωστό πως στους δρόμους θα βρίσκονταν 10.000 αστυνομικοί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες για πολλούς ελέγχους.

Αυτό που έγινε ωστόσο στο Γκάζι, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας. Έτσι μεγάλο πρόστιμο επιβλήθηκε το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων σε δύο γνωστά κλαμπ στην περιοχή και στην Ιερά Οδό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ένα κέντρο εντοπίστηκαν πολλά πλαστά πιστοποιητικά ενώ στο άλλο δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για την είσοδο στο κέντρο διασκέδασης. Μάλιστα στην έφοδο των αρχών που έγινε στο ένα κατάστημα θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Στο ένα κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και μπήκε λουκέτο 15 ημερών. Παράλληλα συνελήφθη ο υπεύθυνος. Στο άλλο κλαμπ επιβλήθηκε πρόστιμο 35.000 ευρώ για παράβαση της αναστολής λειτουργίας που είχε επιβληθεί πρόσφατα. Και εκεί συνελήφθη ο υπεύθυνος.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr