Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο αναφέρεται σε διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύχτας. 

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες. 

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον κ. Ελευθριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, σ΄ έναν τακτικό και σ΄ έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επίμαχες συνομιλίες αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων ατόμων, εις βάρος των οποίων εκτελέστηκαν συμβόλαια θανάτου. Μεταξύ άλλων ακούγονται ανώτατοι παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. να λένε ότι θα βοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα. 

Όπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους, στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. 

Μέρος των συνομιλιών κατέστη γνωστό στις αρχές, έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. 

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, να αποστέλλει την υπόθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος. 

Διαβάστε επίσης 

Δομοτεχνική – Οικογένεια Αλεξοπούλου: Από τον ΠΑΟΚ και τον Πύργο του ΟΤΕ, στους πλειστηριασμούς 

Τσάκος – Οικονόμου – Δράγνης – Πατίτσας έβαλαν παραγγελίες για δεξαμενόπλοια 

Πώς έπεισε η Nike τον Μάικλ Τζόρνταν να βάλει τη «χρυσή» υπογραφή του στα Nike Air – Όλη η ιστορία στη μεγάλη οθόνη