Το ParkAround, ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά Startups, που ειδικεύεται στο να διευκολύνει τους οδηγούς να βρίσκουν εύκολα θέση παρκαρίσματος στις πόλεις και γύρω από ταξιδιωτικούς κόμβου  όπως λιμάνια και αεροδρόμια, έρχεται στο Viber με μια πρωτοποριακή λύση. Το ParkAround Bot είναι ένα από τα chatbots για το Viber που ήρθαν τον τελευταίο καιρό στην ελληνική αγορά, αποδεικνύοντας ότι η πιο δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων στη χώρα είναι κάτι παραπάνω από μόνο αυτό. Οι χρήστες του Viber στην Ελλάδα όχι μόνο απολαμβάνουν το ασφαλέστερο περιβάλλον για κλήσεις και μηνύματα, όχι μόνο ενημερώνονται με ποιοτικό περιεχόμενο από διάφορες κοινότητες αθλητικών συλλόγων, ειδησεογραφικών sites, ειδικών της γαστρονομίας και celebrities, αλλά πλέον μπορούν να λαμβάνουν άμεση βοήθεια σε καθημερινές τους ανάγκες, μέσω chatbots. Το ParkAround Bot είναι ένα από αυτά.

Πώς δουλεύει; Κάθε χρήστης μπορεί να ψάξει για “ParkAround” στο πεδίο αναζήτησης, να εγγραφεί στο chatbot και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το εύκολο στη χρήση μενού για να κλείσει μια θέση παρκαρίσματος δίπλα σε κάποιο από τα λιμάνια ή τα αεροδρόμια της πόλης και να πληρώσει με ασφάλεια για την υπηρεσία αυτή. Το chatbot χρησιμοποιεί πληροφορίες που ο χρήστης μπορεί να εισάγει πολύ εύκολα ή να επιλέξει από το μενού (όπως μέρος, ημερομηνία και ώρα) για να βρει διαθέσιμες θέσεις και να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για κάποιον οδηγό που ξεκίνησε για τις διακοπές του, αλλά άφησε για τελευταία στιγμή το θέμα του παρκαρίσματος σε κάποιο ασφαλές σημείο. Μπορεί απλά να χρησιμοποιήσει το κινητό του, φεύγοντας από το σπίτι, και ανοίγοντας το Viber να κλείσει μια θέση. Βεβαίως, και οι οδηγοί που έχουν φροντίσει πολύ καιρό πριν για το θέμα του παρκαρίσματος επωφελούνται από την υπηρεσία, αφού αυτή έρχεται από έναν έμπιστο συνεργάτη κατ’ ευθείαν στο ασφαλές περιβάλλον του Viber, χωρίς το φόβο ότι θα χαλάσουν χρόνο ψάχνοντας online για λύσεις που ίσως να μην μπορούν να εμπιστευθούν. Αυτήν τη στιγμή, μπορεί κανείς να βρει θέσεις παρκαρίσματος γύρω από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας, όπως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, ή κοντά σε λιμάνια, όπως του Πειραιά ή του Βόλου. Το ParkAround σκοπεύει να προσθέσει κι άλλα σημεία σύντομα, συμπεριλαμβανομένων του  κέντρου της Αθήνας και του Χαλανδρίου και να επιτρέψει σε περισσότερα από 200 πάρκινγκ να δέχονται κρατήσεις μέσω Viber.

Τα chatbots και οι ψηφιακοί βοηθοί γίνονται όλο και πιο επίκαιρα. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη να βελτιώνεται και τις συνομιλίες μεταξύ χρηστών και chatbots να γίνονται πιο φυσικές, οι εταιρείες μπορούν πλέον να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, δίνοντας άμεσα λύσεις, ενώ οι χρήστες επωφελούνται από το να μην πρέπει να περιμένουν στην τηλεφωνική γραμμή μέχρι κάποιος υπάλληλος της εξυπηρέτησης πελατών να τους απαντήσει, ή να αναρωτιούνται πότε θα απαντηθεί το email που έχουν στείλει. Το chatbot της ParkAround είναι μόνο μία από τις πολλές, αυτόματες υπηρεσίες που έρχονται στην Ελλάδα μέσω Viber, καθιερώνοντάς το ως μια χρηστική εφαρμογή, όπου κανείς μπορεί να βρει εύκολα λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Σύντομα οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν να τσεκάρουν το λογαριασμό τους, να τον εξοφλούν, να βλέπουν τι καιρό θα κάνει και πολλά περισσότερα, απλά με μερικά πατήματα της οθόνης στην αγαπημένη τους εφαρμογή. Αυτό θα ωφελήσει και τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα chatbot για το Viber, όπως το ParkAround, αφού θα αυξήσουν το κοινό τους, επικοινωνώντας με τους εκατομμύρια χρήστες του Viber στην Ελλάδα.

«Η δημιουργία αυτού του chatbot μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας της ψηφιοποίησης του κλάδου του πάρκινγκ. Άνοιξε ένα καινούργιο κανάλι που δίνει μια αυθεντική εμπειρία. Έχουμε ήδη λάβει ένα πολύ μεγάλο αριθμό θετικών σχολίων και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα του Viber για να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στους Έλληνες χρήστες», λέει ο Γιάννης Κατσιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος του ParkAround.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ParkAround, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά startups. Είναι ένα υπέροχο ξεκίνημα στις προσπάθειές μας να φέρουμε ποιοτικά chatbots στο Viber στην Ελλάδα, προσφέροντας λύσεις σε καθημερινές ανάγκες. Δεν θε μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή γι’ αυτό, αφού αυτήν την περίοδο πολύς κόσμος αναζητά ένα ασφαλές σημείο για να αφήσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών, κοντά στο λιμάνι ή αεροδρόμιο αναχώρησής του. Πλέον αυτό βρίσκεται μόλις δυο πατήματα της οθόνης μακριά, χάρη στο chatbot του ParkAround στο Viber», λέει η Daniela Ivanova, Business Development Director για την Ευρώπη στη Rakuten Viber.

Για να εγγραφείτε στο chatbot του ParkAround πατήστε εδώ: https://vb.me/92a02e

Διαβάστε ακόμη:

Σε «βαθύ κόκκινο» το Χρηματιστήριο μετά τα τοπικά lockdown

Ερασίνειο: Στο σφυρί ξανά, μια τεράστια ευκαιρία για το σύστημα υγείας

«Μοντέλο Μυκόνου» και σε Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, Κρήτη; – Ερχονται νέα μέτρα