Ελλάδα

Πελώνη: Εντός της ημέρας ειδικές ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

  • newsroom


Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην καταστροφολογία, ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 η κυβερνητική εκπρόσωπος

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος, για την κατά μεγάλο βαθμό, άρση του lockdown αφού αύριο οι επιστήμονες συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν το τελικό μείγμα των μέτρων, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα από κυβερνητικής πλευράς θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μία μέρα μετά, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, θα παρουσιάσει το ακριβές πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει για τον τουρισμό ο οποίος ανοίγει τις πύλες του επισήμως στις 15 Μαΐου.

Πελώνη (ΘΕΜΑ 104,6): Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και σχολιάζοντας το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων είπε χαρακτηριστικά πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πηγαίνουμε σε σταδιακά ανοίγματα με αυστηρή επιτήρηση, με το εργαλείο των self test, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία».

Όπως είπε, «είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, αλλά αυτό εξαρτάται απ΄ όλους μας. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε».

Μιλώντας για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, σημείωσε ότι επιταχύνονται, γίνονται περί τους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα, τον Ιούνιο θα ανοίξουν και οι άλλες ηλικιακές ομάδες, ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα θα γίνουν ειδικές ανακοινώσεις που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά. «Όσο προχωρά ο εμβολιασμός, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία θα ανακτούμε και αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, να μην εφησυχάζουμε, εμβολιασμένοι και μη».

Αναφερόμενη στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα στοιχεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση Ελευθερία μιλά από μόνος του. Βρισκόμαστε στη 10η θέση στην Ε.Ε. όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους». «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ένα αφήγημα καταστροφολογίας που προσπαθεί να επιβεβαιώσει, αλλά δεν του βγαίνει. Δυστυχώς για τον ίδιο, ευτυχώς για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα προνόμια στους εμβολιασμένους, τόνισε ότι «είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει σε ιατρικό επίπεδο, τόσο από αμερικανικούς όσο και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και η οποία αναπόφευκτα έρχεται».

Υπογράμμισε ότι «κανονιστικά η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν», αλλά, όπως είπε, προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει και το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό Πιστοποιητικό, «μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων». Εκτίμησε δε ότι οδεύουμε σε ένα μέλλον όπου, «για παράδειγμα, δεν θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με αεροπλάνο αν δεν έχει εμβολιαστεί, ή δεν έχει κάνει τεστ. Αυτό, βέβαια, ίσως λειτουργήσει και ως κίνητρο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Attica Bank: Το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση

Όμιλος Σαράντη: Δυναμικό ξεκίνημα έτους με αύξηση 53% στα EBIT το α΄ τρίμηνο

Το αύριο του ελληνικού ναυτιλιακού cluster – Πώς μπορεί να απογειωθεί η ναυτιλία στην Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο