Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Ζητά μέτρα διευκόλυνσης για τους πυρόπληκτους οδηγούς

  • newsroom


Εξαιρετικά επείγουσες οι προτεινόμενες ρυθμίσεις λόγω της αδυναμίας ταυτοποίησης των οχημάτων που καταστράφηκαν ή αχρηστεύτηκαν από τον πύρινο εφιάλτη».

Σειρά ρυθμίσεων για την διευκόλυνση των διαδικασιών τακτοποίησης των εγγράφων και λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι οδηγοί προτείνει για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, προς τους αρμόδιους υπουργός η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με επείγουσα επιστολή, προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών Κων. Αχιλ. Καραμανλή, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο ζητά να υπάρξει σχετική νομοθετική πρόνοια στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

Στην κατεύθυνσή αυτή, σημειώνει ο περιφερειάρχης, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «απαλλαγμένες από οικονομικές υποχρεώσεις και γραφειοκρατικές διατυπώσεις κρίνονται όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και εξαιρετικά επείγουσες είτε λόγω της καταστροφής των κατοικιών τους, είτε λόγω της αδυναμίας ταυτοποίησης των οχημάτων τους που καταστράφηκαν ή αχρηστεύτηκαν από τον πύρινο εφιάλτη».

Ειδικότερα στην επιστολή προτείνεται μεταξύ άλλων να προβλεφθεί διαδικασία ανάλογη με αυτή που είχε ακολουθηθεί για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018, για την οριστική διαγραφή οχημάτων. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης χωρίς την καταβολή παραβόλου και οριστική διαγραφή κατεστραμμένου οχήματος με υπεύθυνη δήλωση παράτασης των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου που έχουν ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες όπως και η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης, πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας, ιατρικών πιστοποιητικών κ.α.

Τέλος ζητείται να παρέχεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της ημερομηνίας για πρακτική εξέταση, σε όσους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς αδυνατούν να συμμετάσχουν έως τις 12 Αυγούστου, λόγω καύσωνα και πυρκαγιών.

Διαβάστε ακόμα:

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην εφοδιαστική αλυσίδα

Viking Air: Η αναβάθμιση των Canadair – Τα υδατοδρόμια και ο ρόλος τους στην πυρόσβεση (pics)

AirlineRatings.com: Αυτές είναι οι καλύτερες και πιο ασφαλείς αεροπορικές του κόσμου