Στη βαριά σκιά των χιλιάδων νοσηλευομένων με λοίμωξη Covid στα νοσοκομεία – σήμερα είναι 5.118-, των εκατοντάδων εισαγωγών καθημερινά -πάνω από 600- αλλά και των εκατοντάδων πλέον θανάτων -το τελευταίο 48ωρο οι νεκροί ξεπέρασαν τους 207- συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει την πορεία της επιδημίας και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Πλεύρης: Λογικό να υπάρχει παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα

Την παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα έδειξε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή, είπε, ο υπουργός. Από τη μια πλευρά φαίνεται αποκλιμάκωση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρούσματα, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.

Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, σημείωσε ο υπουργός.

Στοχευμένοι περιορισμοί στην εστίαση και την ψυχαγωγία, το μέτρο της τηλεργασίας και η χρήση μάσκας ενισχυμένης προστασίας ή διπλής μάσκας από τους πολίτες και κατηγορίες εργαζομένων που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από την Πρωτοχρονιά, για να ανακόψουν την επέλαση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον, έλαβαν παράταση για μια εβδομάδα, και μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, την περασμένη Τετάρτη με ομόφωνη εισήγηση των μελών της Επιτροπής.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα απασχολήσουν και σήμερα τους ειδικούς της Επιτροπής, που θα κληθούν να αποφασίσουν αν ολοκληρωθεί την Κυριακή η εφαρμογή των μέτρων ή αν παραταθούν στο σύνολό τους ή μερικά εξ αυτών. Η εισήγηση θα ανακοινωθεί όπως κάθε φορά στην κυβέρνηση, η οποία θα λάβει και τη σχετική απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr