Σε μια νέα συνεργασία για την πρακτική άσκηση φοιτητών με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προχώρησε το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το τρέχον πρόγραμμα πρακτικής άσκησης είναι εξάμηνης διάρκειας και προσφέρει σε συνολικά 9 τελειόφοιτους φοιτητές, 6 από το τμήμα Οικονομικών του (ΑΠΘ) και 3 από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ) και στην πλειοψηφία τους στο τελευταίο ακαδημαϊκό έτος, την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία γύρω από τον τομέα των οικονομικών, ανθρωπίνου δυναμικού, εσωτερικών πολιτικών και προμηθειών, που αποτελούν και βασικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο στην Pfizer παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι οι 6 φοιτητές από το ΑΠΘ επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 90 υποψήφιους που υπέβαλαν αίτηση για τις σχετικές θέσεις, ενώ το σύνολο των υποψηφίων πέρασαν από συνεντεύξεις με στελέχη του Κέντρου προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.

Η κα. Ειρήνη Παγανοπούλου, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Ελλάδος και Κύπρου δήλωσε σχετικά:

«Στη Pfizer επενδύουμε συστηματικά στην νέα γενιά της χώρας μας, δημιουργώντας διαρκώς νέες προοπτικές και ευκαιρίες σε σημαντικούς τομείς όπως αυτούς της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών και της Επιστήμης. Μέσα από το νέο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιούμε στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στόχος μας είναι όχι μόνο να διασυνδέσουμε την Ακαδημαϊκή κοινότητα με τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και να προσφέρουμε σε φοιτητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης σημαντικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά στη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer στους τομείς των οικονομικών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, διαχείρισης έργων, προμηθειών και εσωτερικών πολιτικών και λειτουργίας.

Τον Ιούλιο το κέντρο συμπλήρωσε ένα έτος λειτουργίας, σημειώνοντας αναπτυξιακή πορεία, και συνεισφέροντας σημαντικά στην απασχόληση και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εντάχθηκε μεταξύ των Στρατηγικών Επενδύσεων της χώρας, ενώ σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ το 2021, η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ της Ελλάδας από το 2020 μέχρι το 2030 εκτιμάται στα 221 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Τριπλό κέρδος από τη -μικρή- πτώση του πληθωρισμού (γράφημα)

«Το αφεντικό τρελάθηκε»: Μεγάλες εκπτώσεις στα μοντέλα της Tesla στις ΗΠΑ

Σε 23 μέρες τέλος και το ρωσικό ντίζελ – Από πού θα το προμηθεύεται η Ευρώπη (πίνακες)