Ελλάδα

Πλεύρης: Επανέρχεται η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Απελευθερώνεται το ωράριο

  • newsroom


Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας - Μόνο για καθήμενους η διασκέδαση - Τι ισχύει για τα γήπεδα

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο  υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, επανέρχεται η μουσική και το πλήρες ωράριο στους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Την ίδια ώρα, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο υπουργός, τα μέτρα αυτά λήφθηκαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την παράταση ισχύος του πιστοποιητικού εμοβολιασμού, από 31 Ιανουαρίου σε 7 Φεβρουαρίου. Έτσι, πλέον, όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες ως και τις 7 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει αναμνηστική δόση αλλιώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι εφοπλιστές δεν πουλάνε τα υπερήλικα πλοία τους για παλιοσίδερα

e-ΕΦΚΑ: Προς παράταση καταβολής για ασφαλιστικές υποχρεώσεις – Ποιους αφορά

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το «άγνωστο» δεύτερο χρυσό διαζύγιο και η έπαυλη που χάρισε για τα weekends των παιδιών του (pics)