Η απόφαση να επενδύσετε σε μια επιχείρηση franchise αλλάζει τη ζωή. Ωστόσο, μπορεί να είναι τρομακτικό να μην γνωρίζεις όλα τα βήματα που απαιτούνται για να φτάσεις στην ημέρα έναρξης. Από την εύρεση μιας επικερδούς βιομηχανίας μέχρι την πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων.

Ξεκινήστε ερευνώντας και εξετάζοντας διαφορετικές ευκαιρίες όπως fast food, γυμναστήρια ή franchise για κατοικίδια. Λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντά σας και ποιοι τύποι είναι επιτυχημένοι και σε ζήτηση στην περιοχή σας. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να μιλήσετε με μερικούς ιδιοκτήτες franchise για να μάθετε τις απόψεις τους σχετικά με την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης. Θυμηθείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Σας παραθέτουμε κάποια σημεία κλειδιά που θα πρέπει να έχετε στο νου

1. Έρευνα

Κατανοήστε τις προκλήσεις της λειτουργίας μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας. Μια περιοχή χαμηλής κυκλοφορίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση, για παράδειγμα. Ένας δικαιοπάροχος πιθανότατα έχει λόγο να προτείνει συγκεκριμένες τοποθεσίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας δικαιοπάροχος μπορεί να σας επιτρέψει να φέρετε μια τοποθεσία και να την εξετάσετε. Ερευνήστε την ευκαιρία και κατανοήστε σε τι βαδίζετε. Ακόμη και για τη σωστή επιχείρηση, η λάθος τοποθεσία μπορεί να το βυθίσει πριν καν απογειώσετε το franchise.

Μη διστάσετε να έχετε μια εις βάθος συνάντηση με έναν δικαιοπάροχο. Αφήστε τους να σας παρουσιάσουν ποια υποστήριξη θα προσφέρουν σε έναν δικαιοδόχο και κάντε ερωτήσεις. Συλλέξτε πληροφορίες σχετικά με το είδος των προσδοκιών που πρέπει να θέσετε τόσο από εσάς όσο και από αυτούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός franchise. Ορισμένοι δικαιοπάροχοι μπορεί ακόμη και να σας προσφέρουν τη σύνδεση με υπάρχοντες δικαιοδόχους. Εάν το κάνουν, αυτή είναι μια ακόμη ευκαιρία για συλλογή περισσότερων πληροφοριών.

2. Σύμβαση Franchise

Μια συμφωνία franchise συχνά δεν είναι αυτό που πιστεύουν πολλοί επίδοξοι franchisees για πρώτη φορά. Ένας δικαιοδόχος μπορεί να σπάσει μια συμφωνία εάν δεν τηρήσει τους όρους της. Επιπλέον, μετά τη λήξη της συμφωνίας, δεν υπάρχει δικαίωμα για την επωνυμία ή την επιχείρηση που έχετε δημιουργήσει. Αν και ένας δικαιοπάροχος μπορεί να μην το επιλέξει, μπορεί να σας αφαιρέσει ως «δικαιοπάροχο» χωρίς επιπτώσεις σε πολλές περιπτώσεις μετά τη λήξη της θητείας σας. Κοιτάξτε προσεκτικά τι υπογράφετε και κατανοήστε τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα.

Ένας δικηγόρος franchise μπορεί να βοηθήσει να εξετάσει τη συμφωνία franchise. Εάν υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν αισθάνεστε άνετα ή θέλετε να διαπραγματευτείτε, ένας δικηγόρος franchise μπορεί να σας βοηθήσει. Τουλάχιστον, συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο franchise. Θα είναι σε θέση να σας δώσει ακριβή εικόνα για το τι είναι δίκαιο σε οποιαδήποτε συμφωνία franchise. Μπορεί να μην υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό στον κόσμο του επιχειρηματικού franchising. Ανεξάρτητα από αυτό, γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και τι δικαιούστε σε μια συμφωνία franchise.

3. Εξασφαλίστε τα οικονομικά σας

Εκτός από την αρχική επένδυση, θα θέλετε επίσης να έχετε αρκετά αποθεματικά για να καλύψετε όλα τα επιχειρηματικά έξοδα μέχρι το σημείο στο οποίο το επιχειρηματικό franchising είναι κερδοφόρο.

4. Άδειες & Ασφάλειες

Ανάλογα με τον τύπο του επιχειρηματικού franchising που έχετε, μπορεί να σας ζητηθεί να λάβετε ορισμένες άδειες και ασφάλιση. Κατανοήστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη συμμόρφωση με τυχόν κανονισμούς που συνδέονται με τον κλάδο σας. Για παράδειγμα, ένας δικαιοδόχος εστιατορίου δεν θέλει να θεωρηθεί ότι παραβιάζει τους κανονισμούς καθαριότητας. Να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό και να διασφαλίζετε ότι όλοι οι νόμοι τηρούνται ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Ποια «φρέσκα» ξενοδοχεία οδεύουν προς το σφυρί (pics)

Ποιοι και πώς θα λάβουν το νέο φοιτητικό επίδομα των 2.500 ευρώ

H πιο ακριβή και σπάνια Rolls-Royce με το ελληνικό όνομα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ