Ελλάδα

Πότε βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας τα νέα λεωφορεία με leasing

  • newsroom


Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε ότι τα νέα λεωφορεία θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές, προσθέτοντας σε καθεμία έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα

Τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing θα ενισχύσουν 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές την Παρασκευή και σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα βγει στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο διάστημα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου βρίσκονται τα νέα λεωφορεία.

Ο Κ. Καραμανλής μαζί με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και το γενικό γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΣΥ Βασίλη Ξυπολητά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΥ Στέφανο Αγιάσογλου, για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου και τη σταδιακή προσθήκη των 300 λεωφορείων με leasing κατά προτεραιότητα στις γραμμές, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται», τόνισε σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο Κ. Καραμανλής. «Από την Παρασκευή, σταδιακά, 300 νέα λεωφορεία που προμηθευτήκαμε με leasing θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας. Θα προστεθούν στοχευμένα, ξεκινώντας από 14 επιβαρυμένες γραμμές. Αυτό πρακτικά σημαίνει έως και 30 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα σε καθεμία από αυτές τις γραμμές».

Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε: «Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες.

»Έτσι, κάνουμε πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου μας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες» και υπενθύμισε τα βήματα:

  • Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%.
  • Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ.
  • Προσλήψεις. Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε.
  • Τώρα, ενίσχυση και με leasing.

«Και βέβαια προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο, 5ο βήμα, τον διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους εργάζονται φιλότιμα κάθε μέρα στις αστικές συγκοινωνίες, τις διοικήσεις των φορέων και βέβαια το επιβατικό κοινό.

»Δεν λέμε ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Όμως μέσα σε 1,5 χρόνο έχουμε κάνει όσα δεν έγιναν επί μια 10ετία στην οποία δεν ήρθε ούτε ένα νέο λεωφορείο, δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη. Και συνεχίζουμε».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλου: «Με δύο παράλληλες διαδικασίες η ΑΜΚ της Πειραιώς» – Τι θα ισχύσει για τους υφιστάμενους μετόχους

ΔΝΤ: Eπιστροφή στα πλεονάσματα το 2022

Cosco: Στηρίζει το ελληνικό εμπόριο με «πάγωμα» των τιμολογίων της για 4η χρονιά

Απόρρητο Απόρρητο