(last update 19.05) Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis -κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης-, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης που στήθηκε σε βάρος επιχειρηματιών με δήθεν άμεσες και εύκολες δανειοδοτήσεις από τραπεζικά ιδρύματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Δεστεμπασίδης παρέμεινε στο γραφείο του Ανακριτή μόλις για 10 λεπτά, αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του.  

Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι είναι πιθανό να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία, καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής, αφορά ένα μόνο μέρος της υπόθεσης.  

Η υπερασπιστική γραμμή, από την πλευρά της, επιμένει ότι η δικογραφία είναι αόριστη, έχει πολλά κενά και περιέχει αναπάντητα ερωτήματα. 

Προ ημερών, ο Φιλίστωρ Δεσταμασίδης είχε επίσης αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε αποδώσει την εμπλοκή του σε στοχοποίηση «από το παρακράτος της ΝΔ», λόγω της διερεύνησης του σκανδάλου της Novartis.

Στη δήλωσή του, συγκεκριμένα, είχε αναφέρει τα εξής:

«Η τωρινή μου ποινική εμπλοκή είναι αποτέλεσμα της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα. Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή». «Ήγγικεν η ώρα!». Αφού οργάνωσαν όλους αυτούς του παρακρατικούς μηχανισμούς, καταλύοντας Νόμους, Θεσμούς και Σύνταγμα, επιστράτευσαν «κολλητούς», «παρατρεχάμενους» και «πρακτοράκια» για να με παγιδεύσουν σε μία δικαστική περιπέτεια, προκειμένου να … εξιλεωθούν στην κοινή γνώμη, απαξιώνοντας με, κλείνοντας με φυλακή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς έγκυρες διασταυρώσεις εταιρειών και διαδικασιών, παρά μόνο με εικασίες, ανακάλυψαν έγκλημα, δράστη και θύματα. Διεφθαρμένοι αστυνομικοί υπέδειξαν τηλεφωνικά (!) στους συναλλασσόμενους πελάτες μου ότι είναι δήθεν θύματα απάτης! Κάποιοι «τσίμπησαν», κάποιοι όχι. Με λίγα λόγια, η σύλληψη μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωση μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Αλέξανδρο Μαραβελάκη ;;; Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση; Εγώ ξέρω – και έχω και άλλα τέτοια ερωτήματα για περισσότερα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας -, και θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη. Αρκεί να μην με αυτοκτονήσουν …!». 

Όσον αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, οι εισαγγελικές αρχές αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει δεκάδες καταγεγραμμένες συνομιλίες του «Μάξιμου Σαράφη» με τα υποψήφια θύματά του, στα οποία έταζε δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, αφού πρώτα ο ίδιος λάμβανε αμοιβή, η οποία θα αντιστοιχούσε στο 4% με 8% του συνολικού ποσού. Επιπλέον, οι ανυποψίαστοι επιχειρηματίες φέρονται να του έδιναν και προκαταβολές για τις δήθεν υπηρεσίες του, οι οποίες άγγιζαν ακόμη και το ποσό των 100.000 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Οι βασιλικοί οίκοι και η χρυσή γκαρνταρόμπα τους – Πόσο κοστίζουν τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ των γαλαζοαίματων (pics + vid)

Οικογένεια Παυλίδη: Πώς οι «βασιλιάδες του μαρμάρου» πούλησαν το στέμμα τους (pics)

Αυτά είναι τα έντομα που υπάρχουν στις τροφές που τρώμε – Οι φάρμες εντόμων έρχονται από το μέλλον