Ελλάδα

Πρόστιμο 100.000 ευρώ για «μαϊμού» προϊόντα σε αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας

  • newsroom


Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά είδη, τα οποία μεταφέρθηκαν με φορτηγό της ΔΙ.Μ.Ε.Α. σε σημείο ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων

Μία ακόμα αποθήκη στο κέντρο της Αθήνας που διακινούσε προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκε από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα (ρούχα, αξεσουάρ και παιχνίδια) και επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από πληροφορίες της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και σε συνέχεια της αξιοποίησης πληροφοριών για παράνομη εμπορία και διακίνηση απομιμητικών ειδών από επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, πραγματοποίησαν έλεγχο και εντόπισαν αποθήκη επί της οδού Αγησιλάου, από όπου διακινούνταν απομιμητικά είδη ενδυσης, αξεσουάρ και παιχνίδια.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά είδη, τα οποία μεταφέρθηκαν με φορτηγό της ΔΙ.Μ.Ε.Α. σε σημείο ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από πληροφορίες της ΔΙΜΕΑ έγινε έλεγχος σε αποθήκη επί της οδού Σοφοκλέους στην Αθήνα, από όπου διακινούνταν απομιμητικά παιχνίδια, φορτιστές κινητών, αρώματα, και λοιπά αξεσουάρ. Κατασχέθηκαν και εκεί, χιλιάδες απομιμητικά είδη και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΦΙΑ: Με εκπτώσεις και με δόσεις το 2022

Ρέτσος: Στα 10 με 10,2 δισ. ευρώ τα έσοδα του τουρισμού φέτος – Ρεαλιστικός ο στόχος των 15 δισ. το 2022

Κομισιόν για τράπεζες: Ως τα τέλη του 2022 μονοψήφιος αριθμός NPEs