Ελλάδα

Πρωτοχρονιά: Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός νομού – Το όριο στα ταξί

  • newsroom


Μέτρα για την πρώτη μέρα του έτους

Η πρώτη μέρα του 2021 ήρθε με ελαφρώς χαλαρότερα μέτρα για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με ταξί και να ταξιδέψουν εκτός νομού.

Βεβαίως, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ η απαγορεύση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Σύμφωνα μάλιστα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο, εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – δεν θα βεβαιώνεται παράβαση.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι εντατικοί και σήμερα όπως είχε ξεκαθαρίσει προχθές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού προβλέπονται 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)

1. Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας – Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης

2. Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη

3. Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους – Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς

4. Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)

5. Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)

Διαβάστε ακόμη: 

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά και στις 3 Ιανουαρίου – Το ωράριο και ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Επίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία – Πώς να κάνετε αίτηση

Οι Έλληνες dealmakers που δείχνουν το δρόμο για το 2021