Ελλάδα

Σάμος: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης του ΚΥΤ στο Βαθύ – Μεταφέρθηκαν οι τελευταίοι 400 διαμένοντες

  • newsroom


Στις 30/10 το πολυσυζητημένο ΚΥΤ θα περάσει οριστικά στην ιστορία με την επιστροφή των καταπατημένων ιδιωτικών κτημάτων στους ιδιοκτήτες και την παράδοση του υπόλοιπου χώρου στον δήμο Αν. Σάμου

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται, σήμερα Πέμπτη, οι εργασίες της κατεδάφισης του ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου το οποίο εκκενώθηκε και οι 400 τελευταίοι διαμένοντες μεταφέρθηκαν στη νέα κλειστή και ελεγχόμενη δομή που λειτουργεί στη θέση Ζερβού στο νησί, από το περασμένο Σαββάτο.

Πριν ξεκινήσει η κατεδάφιση ελέγχθηκε ο χώρος από αστυνομικούς με την ενίσχυση σκύλου ανιχνευτή. Για την κατεδάφιση εργάζονται μηχανήματα του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού, ενώ μετά τον καθαρισμό θα ακολουθήσει μυοκτονία.

Στις 30 Οκτωβρίου το πολυσυζητημένο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου θα περάσει οριστικά στην ιστορία με την επιστροφή των καταπατημένων ιδιωτικών κτημάτων στους ιδιοκτήτες τους και την παράδοση του υπόλοιπου χώρου στον δήμο Ανατολικής Σάμου. Συγκεκριμένα, θα επιστραφεί στο Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας στο οποίο ανήκει και από εκεί θα αγοραστεί από τον δήμο Ανατολικής Σάμου με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Οι κινήσεις για την ανανέωση του στόλου της Safe Bulkers

ΟΛΠ: Νέα 5ετής προθεσμία για την ολοκλήρωση των πρώτων επενδύσεων

Έρχονται 4 νέες πλατφόρμες – εργαλεία για επιλογή σε ακίνητα