Την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρίες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό, ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

«Η Ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου. Χθες σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΤΑ, αποφασίστηκε η έναρξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης από σήμερα 13 Ιουνίου, η οποία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να κλείσει οριστικά το θέμα. Το συνδικάτο κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Uber είχε ανακοινώσει προ διμήνου την αναστολή εργασιών μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων (UberX) με αφορμή το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση για τις ψηφιακές πλατφόρμες των ταξί. Τώρα, οι επαγγελματίες του χώρου κατηγορούν τους θεσμούς ότι στρώνουν χαλί για να επανέλθει η Uber στην επίμαχη αγορά. Η Αμερικανική εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην αγορά μέσω της υπηρεσίας UberTaxi, η οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς.