Η Klarna ανακοίνωσε την Τετάρτη μια παγκόσμια συνεργασία με την Uber για την εκτέλεση πληρωμών για τις εφαρμογές Uber και Uber Eats του κολοσσού της εταιρείας.

Με τη συνεργασία αυτή η σουηδική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας θα προστεθεί ως επιλογή πληρωμής στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Σουηδία, αναφέρει η Klarna σε ανακοίνωσή της.
Στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Σουηδία, η Klarna θα επεκτείνει την επιλογή «Pay Now», η οποία επιτρέπει στους πελάτες να εξοφλήσουν άμεσα μια παραγγελία με ένα κλικ, στις εφαρμογές Uber και Uber Eats. Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν όλες τις αγορές τους στην Uber στην εφαρμογή Klarna.

Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης μια πρόσθετη επιλογή πληρωμής για τους χρήστες της Uber στη Σουηδία και τη Γερμανία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν τις αγορές τους σε μια ενιαία, άτοκη πληρωμή που αφαιρείται από το μηνιαίο μισθό τους, όπως μεταδίδει το CNBC.

Είναι ενδιαφέρον ότι η εταιρεία δεν επεκτείνει στις πλατφόρμες της Uber τα προγράμματα buy now, pay later που βασίζονται σε δόσεις, αναμφισβήτητα την πιο δημοφιλή προσφορά υπηρεσιών της – μόνο άμεσες πληρωμές και μηνιαίες πληρωμές.

Ο Sebastian Siemiatkowski, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Klarna, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα «σημαντικό ορόσημο» για την εταιρεία.
«Οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν τώρα γρήγορα και με ασφάλεια στο ακέραιο, κάτι που ήδη αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών της Klarna, και να διαχειρίζονται ευκολότερα τα οικονομικά τους σε ένα μέρος», δήλωσε ο Siemiatkowski.

Η Klarna αρνήθηκε να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας της με την Uber.

Μεγάλη νίκη πριν από την IPO

Η συμφωνία με την Uber σηματοδοτεί μία από τις πιο σημαντικές νίκες εμπόρων για την Klarna τον τελευταίο καιρό και έρχεται καθώς φημολογείται ότι ο ευρωπαϊκός γίγαντας fintech ετοιμάζεται για μια μεγάλη αρχική δημόσια προσφορά που θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία της εταιρείας στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Klarna άρχισε να έχει λεπτομερείς συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες για να εργαστεί για μια δημόσια εγγραφή που θα μπορούσε να γίνει ήδη από το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το CNBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την ακρίβεια της έκθεσης. Η Klarna έχει δηλώσει ότι δεν σχολιάζει τις εικασίες της αγοράς.

Μια τέτοια εισαγωγή στην αγορά θα σηματοδοτούσε κάτι σαν στροφή για μια εταιρεία που είδε 38,9 δισεκατομμύρια δολάρια να διαγράφονται από την αποτίμησή της το 2022, όταν η επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών που υποδαυλίστηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε μια επαναφορά των ουρανοκατέβατων τεχνολογικών αποτιμήσεων.

Η Klarna έφτασε τα 45,6 δισ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2021 υπό την ηγεσία της SoftBank, προτού δει την αγοραία αξία της να πέφτει στα 6,7 δισ. δολάρια το επόμενο έτος σε έναν λεγόμενο «γύρο πτώσης».
Η εταιρεία λάνσαρε πρόσφατα ένα μηνιαίο συνδρομητικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ για να δεσμεύσει «ισχυρούς χρήστες» πριν από την αναμενόμενη δημόσια εγγραφή της.

Το προϊόν, που ονομάζεται Klarna Plus, κοστίζει 7,99 δολάρια το μήνα και επιτρέπει στους χρήστες να απαλλαγούν από τα τέλη παροχής υπηρεσιών, να κερδίζουν διπλάσιους πόντους ανταμοιβής και να έχουν πρόσβαση σε επιμελημένες εκπτώσεις από συνεργάτες όπως η Nike και η Instacart.

Πέρυσι, η Klarna ανακοίνωσε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της μετά από τέσσερα χρόνια, αφού μείωσε τις πιστωτικές ζημίες της κατά 56%.

Η εταιρεία κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 130 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών το τρίτο τρίμηνο του 2023, ταλαντευόμενη από κέρδη για ζημίες 2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστια η ζήτηση για το νέο 30ετές ομόλογο – Πάνω από €33 δισ. οι προσφορές

Ευρωπαϊκά λιμάνια: Συμφόρηση από χιλιάδες αυτοκίνητα – Εκρηξη στις εισαγωγές

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για το Πάσχα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ