Έκτακτη ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στους οδηγούς της δίνει η Uber, μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να σταματήσει το οικολογικό μπόνους στα εκμισθωμένα επιβατηγά (ΕΙΧ) αυτοκίνητα με οδηγό

Η ενίσχυση στοχεύει στην αντιστάθμιση της απώλειας του μπόνους των 3.000 ευρώ που δικαιούνταν οι οδηγοί ΕΙΧ. Καθώς οι δημόσιες αρχές και διάφορες βιομηχανίες επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, η Uber συνεχίζει να υποστηρίζει τους οδηγούς και τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, τόσο στη Γαλλία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιείται, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Uber λαμβάνει άμεσα μέτρα για τη διατήρηση και την επιτάχυνση του ρυθμού μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση προσφέροντας κίνητρα στους οδηγούς. Με αφορμή τη διακοπή του οικολογικού μπόνους στη Γαλλία, κάτι που ενδέχεται να έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα για νομικά πρόσωπα και να αποθαρρύνει τους οδηγούς, η εταιρεία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στους οδηγούς ΕΙΧ.

Σημειώνεται πως η Uber ήδη δίνει περί τα 4.500 ευρώ στους οδηγούς για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος στο πλαίσιο του Σχεδίου για την Ηλεκτροκίνηση.

Η Laureline Serieys, Γενική Διευθύντρια της Uber στη Γαλλία, εξηγεί: «Η διακοπή του οικολογικού μπόνους για νομικά πρόσωπα στερεί από τους μισούς οδηγούς ΕΙΧ αυτή τη βοήθεια. Ωστόσο, οι οδηγοί, διανύοντας κατά μέσο όρο 250 χλμ. την ημέρα, συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και σε μια πιο ηθική μετάβαση. Όσο οι δημόσιες αρχές επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους, εμείς επιβεβαιώνουμε τον ηγετικό μας ρόλο στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Καλούμε όλους να κινητοποιηθούν για να μην αφήσουν τους οδηγούς ΕΙΧ στο περιθώριο».

Διαβάστε ακόμη

Τζέικομπ Ρότσιλντ: Ο βαρόνος που άφησε πίσω του τεράστια περιουσία – Οι σχέσεις του με την Ελλάδα

Goldman Sachs: «Tαύροι» οι επενδυτές στα χρηματιστήρια – Οι συνθήκες επιτρέπουν αύξηση θέσεων

Voucher για POS: Ποιοι νέοι ΚΑΔ μπορούν να κάνουν αίτηση – Η προθεσμία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ