Ελλάδα

Συναγερμός στο ΕΣΥ: Δεσμεύουν ξανά κλίνες Covid για το κύμα του καλοκαιριού

  • newsroom


Σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους επικεφαλής ΥΠΕ και ΕΚΑΒ - Κατά 53% έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλινικές covid τις τελευταίες τρεις εβδομάδες

Επιχειρησιακός συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στο ΕΣΥ για το κύμα των ασθενών με λοίμωξη Cοvid-19 που κινείται προς τα δημόσια νοσοκομεία, μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τον Ιούλιο.

Η αύξηση των εισαγωγών νέων ασθενών, ιδίως στα νοσοκομεία της Αττικής, αποτυπώνεται συνεχώς ενώ προβληματισμός υπάρχει και για άλλες περιοχές, όπως οι νησιωτικές που «οδηγούν» τώρα την επιδημία μαζί με το λεκανοπέδιο. Ήδη ο αριθμός των νοσηλευομένων στο ΕΣΥ ανεβαίνει με ταχύτητα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικό και ουσιαστικό φράγμα των 1.000, που είχε καταγραφεί στις 22 Ιουνίου αλλά στην αντίθετη πορεία, κατά την γοργή τότε υποχώρηση της επιδημίας, συνεπώς και των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Όπως δείχνουν πλέον οι εξελίξεις, χρειάστηκαν λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες για να χαθεί και πάλι ο έλεγχος της επιδημίας στη χώρα μας και να απειλείται ο τουρισμός στην καρδιά του καλοκαιριού, εκτός από την οικονομία και τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα έχει προγραμματιστεί, έπειτα από ένα «διάλειμμα» περίπου δύο μηνών, σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Παρέμβαση Μπλίνκεν για Βαρώσια: Προκλητικές και απαράδεκτες οι τουρκικές ενέργειες

«ΕΡΓΑΝΗ»: Ξεκινούν οι δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων του Ιουλίου

Cosco: Έδωσε παραγγελία για τη ναυπήγηση 10 container vessels αξίας 1,5 δισ. ευρώ