Ελλάδα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία και σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

  • newsroom


Eκτεταμένα προβλήματα σε πολλά χωριά της περιοχής – Ζημιές σε πάνω από 100 σπίτια - Κλειστές σήμερα όλες οι εκπαιδευτικές δομές σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα - Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτίρια

Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που πέρασε για τους κατοίκους της Ελασσόνας εξαιτίας των μετασεισμών αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού των 6 ρίχτερ που έπληξε την περιοχή της Λάρισας νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης. Αρκετοί ήταν αυτοί που διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία που είχαν μισθωθεί, ενώ για όποιον δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι του υπήρχαν και σκηνές που είχαν στηθεί.

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό ο οποίος μίλησε στο protothema.gr ο κόσμος είναι παγωμένος και σοκαρισμένος από τον ισχυρό σεισμό, ενώ εξήγησε ότι στήθηκαν 240 σκηνές στα γήπεδα των χωριών που επλήγησαν περισσότερο, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι και στον Τύρναβο με τις οικογένειες να περνούν την πρώτη νύχτα τους μέσα σε σκηνές ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και δεν ήταν λίγοι αυτοί που φιλοξενήθηκαν σε φιλικά σπίτια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κ. Αγοραστός ανέφερε στο protothema.gr ότι 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ κάποια που ήταν παλιά έχουν πέσει από το σεισμό. Ένα σχολείο στο Δαμάσι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη πρέπει να ξαναφτιαχτεί ενώ άλλα δυο σχολεία στον Τύρναβο έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και στα δημόσια κτίρια.

Εικόνες από την ώρα του σεισμού

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουμε ένα σχολείο το οποίο θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε στο Δαμάσι. Άλλα δύο σχολεία στον Τύρναβο κατά δήλωση του Δημάρχου έχουν σοβαρά προβλήματα. Στο Δαμάσι και στο Μεσοχώρι έχουμε 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, τα οποία έχουν ζημιές ενώ κάποια που ήταν παλιά έχουν πέσει από το σεισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα για μετακινήσεις, SMS, σχολεία

The Margi: Το εμβληματικό hotel της Βουλιαγμένης, οι νέες business και οι «ανασχηματισμοί»

Αεροπορικές: Κάθε μήνα και… χειρότερα λέει η ΙΑΤΑ – Μείον 85% η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος και τον Φεβρουάριο

 

 

Απόρρητο Απόρρητο