Ελλάδα

Sms στο 13033: Πότε καταργείται – Χωρίς μουσική καφέ και εστιατόρια, τι ώρα θα κλείνουν

  • newsroom


Tο sms στο 13033 θα μας «συντροφεύσει» μέχρι και στο άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός Νομού - Με sms στο 13033 σε καφέ, εστιατόρια, τι αλλάζει στις μετακινήσεις – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά (vid)

Άνοιγμα εστίασης με υποχρεωτικό sms στο 13033 θα έχουμε από τις 3 Μαΐου, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 28 Απριλίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Συνεπώς, θα χρειάζεται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6 για όσους πολίτες θα μεταβαίνουν σε καφέ και εστιατόρια από τη Δευτέρα 3 Μαΐου. Μάλιστα, στις 29 Απριλίου, όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, θα εκδοθούν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία για τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν.

Όπως όλα δείχνουν το sms στο 13033 θα παραμείνει έως τις 15 Μαΐου, όταν δηλαδή θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις εκτός Νομού. Ωστόσο, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται από 29 Απριλίου, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις.

Από Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 23.00 – Τα καφέ εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:45

Στο ίδιο πλάισιο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά, χωρίς μουσική θα λειτουργούν τα εστιατόρια και τα καφέ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, θα λειτουργούν επίσης μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους πελάτες. Εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα καταστήματα αυτά θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη του απαγορευτικού στις 23:00. «Πάντως, όλοι θα πρέπει να είναι στα σπίτια τους στις 23:00», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην τακτική ενημέρωση της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη:

Lockdown: Με sms στο 13033 σε καφέ, εστιατόρια, τι αλλάζει στις μετακινήσεις – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά (vid)

Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Τα επόμενα βήματα – Πότε θα έρθουν τα πρώτα χρήματα στην Ελλάδα

Τηλεργασία: Μέχρι πότε παρατείνεται το μέτρο – Όλα τα SOS για εργοδότες και εργαζόμενους

Απόρρητο Απόρρητο