Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ – λιανεμπόριο: Πώς θα λειτουργήσουν Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

  • newsroom


Ποιες μέρες και ώρες «κατεβάζει ρολά» η αγορά

Αλλαγές λόγω Μεγάλης Παρασκευής και Μεγάλου Σαββάτου στα ωράρια λειτουργίας σούπερ μάρκετ και καταστημάτων.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ  έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν από τις 9 αύριο το πρωί και να μείνουν ανοικτά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο την Μεγάλη Παρασκευή, θα μπορεί να λειτουργήσει, προαιρετικά, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρει, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι θα παραμείνουν κλειστά Κυριακή του Πάσχα 2 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα 3 Απριλίου, Τρίτη του Πάσχα 4 Απριλίου, ενώ από Τετάρτη του Πάσχα, επιστρέφει το προαιρετικό ωράριο που περιλαμβάνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Διαβάστε ακόμη:

Εστίαση: Αυτοί είναι οι οριστικοί κανόνες λειτουργίας – Δείτε το ΦΕΚ

Ελλάκτωρ: Με «φρέσκο άνεμο» 123,2 MW στα Γιάννενα

Πώς θα χρησιμοποιηθεί το κτηματολόγιο στους ελέγχους της εφορίας