Τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων που διαθέτουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους προβλέπει η υπουργική απόφαση με τους «κανόνες» μετακίνησης των πολιτών αλλά και λειτουργίας των επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα μετά τις 3 Μαΐου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Με την απόφαση η  εστίαση  θα κάνει «πρεμιέρα» ύστερα από 6 ολόκληρους μήνες και πάλι υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Όπως έγραφε το newmoney, στην ΚΥΑ περιλαμβάνονται όλοι οι βασικοί ΚΑΔ και, όπως προκύπτει, θα καταστεί εφικτό να λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια για λειτουργία σε ανοικτούς χώρους. Το ΦΕΚ περιλαμβάνει την πρόβλεψη για απαγόρευση της μουσικής όπως είχε ανακοινωθεί ενώ στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι έξι άτομα.

Επομένως το σύνολο των καταστημάτων του κλάδου μπορούν να επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα του Πάσχα με μόνη προϋπόθεση τη χρησιμοποίηση εξωτερικών χώρων.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιχειρήσεις εστίασης θα εξακολουθήσουν να χαρακτηρίζονται ως πληττόμενες οπότε θα έχουμε και για τον Μάιο παράταση και του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε πελάτες καθήμενους με βάση τις προδιαγραφές που είχαν ανακοινωθεί ήδη απ’ την περασμένη Παρασκευή. Οι δε πελάτες για να προσέλθουν στο κατάστημα πρέπει να έχουν αποστείλει sms με τον κωδικό 6 στο 13033.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 22:45 ενώ η λειτουργία τους θα επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί. Τα εστιατόρια που βρίσκονται σε στοές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια κλπ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο με delivery, με εξαίρεση τη διανομή αλκοολούχων ποτών (μπίρα,
κρασί, αποστάγματα) ή cocktail. Η παροχή υπηρεσιών παράδοσης, θα μπορούν να συνεχίζονται και μετά τις 22:45 ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η παραμονή πελατών μέσα στον χώρο της επιχείρησης μετά από αυτό το χρονικό όριο.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάκτωρ: Με «φρέσκο άνεμο» 123,2 MW στα Γιάννενα

«Καρτέλ» στην αγορά ομολόγων: Το κόλπο των τραπεζών που δεν ξεγέλασε τη DG Comp

Πώς θα χρησιμοποιηθεί το κτηματολόγιο στους ελέγχους της εφορίας