Για μια ακόμη φορά έμειναν στα αζήτητα οι τρεις μεζονέτες της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Ν. Ερυθραία.

Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός που έγινε σήμερα κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών, όπως είχε συμβεί και στις 12 Μαΐου.

Πρόκειται για το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση «Mορτερό» της N. Eρυθραίας, που επί χρόνια ήθελε να αξιοποιήσει ο Μπάμπης Βωβός.

Κατά το παρελθόν μάλιστα έδωσε σκληρή μάχη να το ξεμπλέξει από τις κατασχέσεις του IKA, αφού χρειάστηκε έξι χρόνια και κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η βροντώδης πτώση της εταιρείας του ωστόσο οδήγησε και αυτό, όπως και δεκάδες άλλα ακίνητα της «Βωβός» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι τρεις οριζόντιες βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση (στο 50%-55% της κατασκευής) και βγήκαν στο σφυρί μαζί με 6 θέσεις πάρκινγκ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas για λογαριασμό της Galaxy IV Funding Designated Activity Company.

Oι τρεις μεζονέτες αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων, αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με τις αποκλειστικές χρήσεις τους και με κοινόχρηστη εξωτερική πισίνα. Έχουν εμβαδόν από 226 τ.μ. έως 257 τ.μ. και βγήκαν με τιμές πρώτης προσφοράς 290.000 ευρώ, 272.000 ευρώ και 264.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά για 826.000 ευρώ. Στην έκθεση κατάσχεσης περιγράφεται ότι βρίσκονται σε «μορφή εγκατάλειψης».

Το γνωστό «φάντασμα» και το «νέο» οικόπεδο στο Ψυχικό

Στις 22 Δεκεμβρίου θα βγει για μία ακόμη φορά σε πλειστηριασμό το γνωστό ημιτελές ακίνητο της «Βωβός» επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, που προοριζόταν για συγκρότημα με γραφεία, καταστήματα και υπόγειους χώρους στάθμευσης, αλλά το 2006 «μπλοκαρίστηκε» από το ΣτΕ.

Έκτοτε ο χρόνος σταμάτησε και το γιαπί, -μαζί με το οικόπεδο των 8,2 στρεμμάτων, που το φιλοξενεί-, «αραχνιάζει». Στο νέο πλειστηριασμό, -με επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing-, η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 4,8 εκατ. ευρώ.

Αρκετά πιο κάτω από το «Δαχτυλίδι» όπου βρίσκεται το παραπάνω ακίνητο, υπάρχει άλλη μια ιδιοκτησία του Βωβού που και αυτή παίρνει το δρόμο για το σφυρί στις 22 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ν. Ψυχικού, το οποίο λόγω θέσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «φιλέτο».

Ο πλειστηριασμός, ωστόσο, αφορά τα ποσοστά 27,5/00 και 25/00 εξ αδιαιρέτου της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική και Σία Ο.Ε.» επί του οικοπέδου «άρτιου και οικοδομήσιμου μετά των επ’ αυτού τυχόν υπαρχόντων και μελλοντικώς ανεγερθεισομένων κτισμάτων και μεθ’όλων των συστατικών, παραρτημάτων και προσαυξημάτων αυτού», όπως περιγράφεται στην έκθεση, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στη θέση «Αγία Βαρβάρα».

Ειδικότερα βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 338 (παράδρομος Ολυμπιονικών) και στις οδούς Μωραϊτίνη και Μαντζάρου, είναι ασκεπές και τμηματικά περιφραγμένο-οριοθετημένο με συρματόπλεγμα και διαφημιστικές πινακίδες.

Εντός του οικοπέδου υπάρχει μικρή ποσότητα από μπάζα που προέρχονται από βάση οπλισμένου σκυροδέματος παλαιότερης κατασκευής και βλάστηση με αγριόχορτα και δέντρα.

Το οικόπεδο έχει έκταση 1.970 τ.μ. ενώ τμήμα του 559 τ.μ. (στην γωνία των οδών Μωραϊτίνη και Μαντζάρου) έχει καθοριστεί ως «δευτερεύον δίκτυο ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, εξαιρουμένης της απόληξης της κλίμακας εξόδου του υπογείου χώρου στάθμευσης».

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τα ποσοστά των εταιρειών του Βωβού είναι 660.000 ευρώ και 600.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1,26 εκατ. ευρώ, ενώ βαρύνονται με προσημειώσεις και κατασχέσεις.

Το «διαμάντι» των Λειψών και το σφυρί από το… Μιλάνο

Για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα «ελλείψει πλειοδοτών», οδηγήθηκε σήμερα σε πλειστηριασμό το “Nefeli Hotel” στους Λειψούς, με τιμή πρώτης προσφοράς 3 εκατ. ευρώ.

Το Nefeli Hotel Lipsi, είναι συγκρότημα 20 επιπλωμένων διαμερισμάτων στην περιοχή Κάμπος, σε απόσταση 30 μέτρων από τη θάλασσα.

Nefeli Hotel

Αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.070 τ.μ. που είναι αμφιθεατρικό και τα κτίρια είναι έτσι τοποθετημένα ώστε να έχουν όλα απρόσκοπτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων κύριας χρήσης είναι 1.252 τ.μ. και βοηθητικής 360 τ.μ., ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης 500 τ.μ. Στην έκθεση χαρακτηρίζεται ως «η μακράν καλύτερη και πιο σύγχρονη μονάδα στο νησί».

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι ρόλο επισπεύδοντος δεν έχει κάποια τράπεζα ή servicer, αλλά ιδιώτης, ιταλικής καταγωγής, πρώην μέτοχος της εταιρείας.

Μετά από δικαστική διαμάχη κατά το παρελθόν με τους Έλληνες συνεταίρους του ο «ριγμένος» Ιταλός μέτοχος δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και τώρα η κληρονόμος του Roberta Artselloni από το Μιλάνο ζητεί και έμπρακτη δικαίωση…

Διαβάστε ακόμη

Credit Agricole: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί το 2021-2022

Νέο «άλμα» του πληθωρισμού στο 3,4% τον Οκτώβριο (γραφήματα)

Champions League: H UEFA μοιράζει χρήμα – Πώς η Μπάγερν Μονάχου κερδίζει και εκτός γηπέδων